Μια πολύ εύκολη στην παρασκευή συνταγή για τα πιο νόστιμα και αφράτα, σοκολατένια, μπισκότα τύπου cookies, που έχετε δοκιμάσει, τα οποία θα απολαύσετε ως συνοδευτικό με τον καφέ σας και όχι μόνο.

Υλικά

450 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια

60 γρ. βούτυρο γάλακτος

4 αβγά

300 γρ. ζάχαρη

200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη

70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκια γλυκού baking powder

½ κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος τοποθετούμε την κουβερτούρα και το βούτυρο τα οποία τα λιώνουμε ή σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μίγμα μας να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Σε άλλο μπολ βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα γάλακτος, το αλάτι, το baking powder και το αλεύρι και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ενώνουμε τα δυο μίγματα. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από το μίγμα και το τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. Με γεμάτο το μεγάλο κουτάλι θα έχετε extra large cookies, οπότε αν θέλετε μικρότερο μέγεθος, πάρτε μικρότερη ποσότητα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά. Απολαύστε τα!