Μια απολαυστική, χορταστική σαλάτα, γεμάτη αρώματα, γεύσεις και χρώματα, που μπορεί να καταναλωθεί και ως γεύμα, αλλά και ως συνοδευτικό σε κάποιο τραπέζι.

Υλικά

Για τη βάση της σαλάτας

1-2 ματσάκια ρόκα, πλυμένη και καθαρισμένη

10-15 ντοματίνια

1 φλιτζάνι σπόρους ρόδι

1 κρεμμύδι κομμένο λεπτές φέτες

2 φλ. βρασμένα ρεβύθια

1/2 φλ. καρύδια ψίχα

Για τη βινεγκρέτ

100 γραμμάρια χυμός ροδιού

6 κουταλιές σούπας γρεναδίνη

4 κουταλιές σούπας ξύδι από λευκό κρασί

3/4 ελαιόλαδο

2 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μέσα σε ένα μεγάλο βάζο με βιδωτό καπάκι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε το βάζο στο ψυγείο για μία ώρα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας. Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση, τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα καλά. Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και προσθέτουμε τα ρεβύθια, που αφού έχουμε μουσκέψει αποβραδύς, και βράσει, καθώς και τα καρύδια. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μας, τα οποία έχουμε ανακατέψει ελαφρά, σε μία σαλατιέρα, ρίχνουμε από πάνω τη βινεγκρέτ του ροδιού και γαρνίρουμε με τους σπόρους του ροδιού. Καλή σας όρεξη!