Μια εύκολη στην παρασκευή συνταγή για μια νόστιμη και χορταστική σούπα, που αποτελεί ιδανικό πιάτο για τώρα, που κρύωσε ο καιρός.

Υλικά

1 -1,5 κιλά κολοκύθα

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα

2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

1/2 lt ζωμός κοτόπουλου

1 κ.σ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο

ελάχιστο μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε την κολοκύθα, την τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά, προσέχοντας να μην κολλήσει. Ρίχνουμε και το ζωμό μας, καυτό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό, χωρίς να αραιώσουμε πολύ τη σούπα μας. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε τη σούπα να μισοκρυώσει. Την περνάμε λίγη λίγη από το μπλέντερ και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Συμπληρώνουμε λίγο υγρό, αν χρειάζεται. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.