«Κλείνει ένας τετραετής κύκλος. Ένας τετραετής κύκλος ψευδαισθήσεων, αυταπάτης, ιδεοληψιών και ανικανότητας. Ό,τι αριστερή χρυσόσκονη και να ρίξει η σημερινή κυβέρνηση, ό,τι λάσπη στον ανεμιστήρα κι αν ρίξει, οι πολίτες, εσείς όλοι, και πολλοί άλλοι εδώ στην Καλαμπάκα, στον δήμο Μετεώρων ξέρουν την πραγματικότητα γιατί τη βιώνουν στην καθημερινότητα τους».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, απόψε από την Καλαμπάκα, στο πλαίσιο των εγκαινίων των γραφείων της ΔΗΜΤΟ Μετεώρων της Νέας Δημοκρατίας, ο τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας.

Συνέχισε λέγοντας πως οι πολίτες βιώνουν την καταστροφή αυτής της τετραετίας, και ελπίζουν, επιζητούν, όπως πρόσθεσε, μια καλύτερη τετραετία, ρεαλισμού, αισιοδοξίας, σοβαρότητας, υπευθυνότητας.

Ο κ. Σταϊκούρας άσκησε σκληρή κριτική στη σημερινή κυβέρνηση. «Απέτυχε στο πεδίο της οικονομίας, όπου δεν μπορεί να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ το χρέος των πολιτών όλο και διογκώνεται.»

» Οι πολίτες έχουν λιγότερα χρήματα στην τσέπη τους, το διαθέσιμο εισόδημα συνεχώς συρρικνώνεται, οι οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες εξακολουθούν να είναι υψηλές και να διογκώνονται, το ΕΚΑΣ κόπηκε, ενώ έγιναν 21 περικοπές στις συντάξεις, η κυβέρνηση δεν σέβεται τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών, ενώ δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ ανέφερε πως η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, κάνοντας λόγο για εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.

Μίλησε ακόμα για κυβέρνηση δύο σε ένα, αναφέροντας πως άλλα υποστηρίζουν εντός, άλλα εκτός και άλλα μεταξύ τους.

Επιπλέον, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο και για αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, όπως και στην προστασία της ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη.

Επιπρόσθετα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αγροτικό τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κατάντησε τον αγρότη δύσκολα να μείνει στο χωράφι του.

«Ανοίγει ένας νέος κύκλος με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία, ένας κύκλος υπευθυνότητας και σοβαρότητας. Η Νέα Δημοκρατία έρχεται με ένα ολοκληρωμένο με ένα ρεαλιστικό σχέδιο. Με ένα ρεαλιστικό σχέδιο, το πώς θα αυξήσουμε τον πλούτο της χώρας, και θα τον διανείμουμε δικαιότερα, πώς θα δημιουργήσουμε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, πώς θα δημιουργήσουμε νέες, καλές θέσεις απασχόλησης για τα νέα παιδιά, πώς θα ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή μεγάλων, μικρών και διαφορετικών γενιών» επισήμανε.

Καταληκτικά, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «για όλους αυτούς τους λόγους, όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα».