Μια εύκολη στην παρασκευή και πεντανόστιμη συνταγή για πίτα με κιμά και τυρί, που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Υλικά

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

750 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 αυγά

½ φλιτζάνι μπεσαμέλ ή γιαούρτι

250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

2 κουταλιές σούπας γαλέτα

500 γρ. φύλλο για πίτες

αλάτι και πιπέρι

κανέλα

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι και ρίξτε από πάνω τους ζεστό αλατόνερο. Αφού τα ξεπλύνετε καλά, τοποθετήστε τα σε ένα μικρό σκεύος για να τα σοτάρετε για δυο λεπτά μαζί με δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέστε τον κιμά, το αλατοπίπερο και την κανέλα και αφήστε το μίγμα να βράσει μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά του. Στη συνέχεια φτιάξτε τη μπεσαμέλ, με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας της, ή αντικαταστήστε  με γιαούρτι. Αφού ετοιμαστεί ο κιμάς αφήστε τον να κρυώσει και έπειτα προσθέστε τη μπεσαμέλ, τα αυγά, το τυρί και τη γαλέτα. Με μια σπάτουλα, αλείψτε λίγο βούτυρο σε ένα ταψί. Στη συνέχεια, απλώστε τα μισά φύλλα από τη συσκευασία, βουτυρώνοντας ελαφρά το καθένα απ’ αυτά. Απλώστε το μίγμα με τον κιμά πάνω τους και στο τέλος, καλύψτε το με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης θα βουτυρώσετε. Με ένα μαχαίρι, χαράξτε την πίτα σε κομμάτια και ραντίστε με λίγο νερό. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για πενήντα λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει. Αφού κρυώσει, σερβίρετε.