Τη δική του απάντηση στις δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης σχετικά με την δημόσια τηλεόραση, έδωσε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μέσω συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

«Ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ» δήλωσε ο κ. Παππάς, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Παιδείας στο newpost.gr που αναφερόταν σε παραδιοίκηση και καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων στη δημόσια τηλεόραση.

Η επιτροπή για το μαύρο παίρνει σάρκα και οστά την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής λέγοντας ότι θα βγουν παρά πολλά για το τι συνέβη και ποιοί επωφελήθηκαν από το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του Νίκου Φίλη για την ποιότητα της ΕΡΤ και την ευθύνη της κυβέρνησης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε πως οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη είναι δευτερεύουσες και πως το μείζον είναι η επίθεση της ΝΔ προς την κρατική τηλεόραση.

« Η ΕΡΤ ήταν δέσμια ιδιοτελών συμφερόντων που δεν την άφηναν να αναπτύξει τα δικά της δίκτυα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς προσθέτοντας πως με αυτό τον τρόπο υποχρεωνόταν να καταβάλει τεράστια ποσά στη digea.

«Το μείζον είναι η επίθεση που εξαπολύει η ΝΔ» είπε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε: «Η ΕΡΤ έχει κάνει βήματα στην επόμενη τεχνολογία, στον ελληνικό αθλητισμό και έχει αναβαθμιστεί το πρόγραμμα με σημαντικές σειρές».

«Η δημόσια τηλεόραση πρέπει να βάζει τον πήχη ψηλά. Οι επιθέσεις προς την ΕΡΤ έχουν τον τύπο χρονοκαθυστέρησης. Έχει σημαντική αύξηση της τηλεθέασης και γι’ αυτό την χτυπούν. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στο περιεχόμενο των τηλεοπτικών σταθμών», δήλωσε ακόμη ο κ. Παππάς και υποστήριξε ότι το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ ήταν δικαιολογημένο.

Διαβάστε επίσης

Βόμβες Φίλη κατά ΕΡΤ: Ενα κανάλι με παραδιοίκηση που κυβερνάται από ιδιοτελή συμφέροντα