Μια συνταγή για ρεβίθια στο φούρνο, ένα πεντανόστιμο, χορταστικό, οικονομικό και υγιεινό πιάτο, που δικαίως έχει θέση στο τραπέζι μας και θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Υλικά

500 γραμμάρια ρεβίθια

4-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια μικρά ή 1 μεγάλο

2 πράσα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. κάρι

1 πρέζα μπούκοβο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κύβο λαχανικών (προεραιτικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς σε ένα μπολ με πολύ νερό για να μουλιάσουν. Το πρωί τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσο έως ότου καραμελώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι και αφού σοταριστούν, ρίχνουμε και τα ρεβίθια μας, το μπούκοβο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε νερό και τον ζωμό λαχανικών (προεραιτικά) και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο το σκεύος μας και ψήνουμε για μία ώρα. Μόλις περάσει η ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά. Συνοδέψτε με στραγγιστό γιαούρτι, λίγο κόλιανδρο, μπούκοβο και λεμόνι.