Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23 Ιουλίου στο Μάτι Αττικής ξεκίνησε την Τρίτη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία είχε θέμα συζήτησης την ενημέρωση για τα τεκταινόμενα κατά την πυρκαγιά από πλευράς Περιφέρειας, συζήτηση η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου.
Λίγα λεπτά νωρίτερα η περιφερειάρχης με δήλωσή της υποστήριξε ότι κύριο και βασικό μέλημα της Περιφέρειας είναι αφενός η υλοποίηση υποδομών για την αποτροπή καταστροφών αφετέρου η ανάληψη πρωτοβουλιών για την επούλωση των πληγών των συμπολιτών μας.
Ειδικότερα η κ. Δούρου δήλωσε: «Κρίσιμο καθήκον της Περιφέρειας Αττικής είναι η ανάληψη εκείνων των πρωτοβουλιών που χρειάζονται για την επούλωση των πληγών των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σήμερα στην Ανατολική Αττική. Σε αυτές δίνουμε προτεραιότητα. Κρίσιμο καθήκον είναι επίσης η διεκδίκηση εκείνων των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας.
Ένα μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα των ακραίων καιρικών δεδομένων και της κλιματικής αλλαγής».
- Οι 11 δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το 2026: Τι προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης από τη Θεσσαλονίκη
- Ο Τραμπ εντείνει την πίεση στην Τεχεράνη: Ανακοίνωσε νέους δασμούς για όποια χώρα συναλλάσσεται με το Ιράν
- Επιμένει το πολικό ψύχος: Νέες χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες υπό το μηδέν – Πού χρειάζονται αλυσίδες
