Η λάμψη του Αστέρα είναι ευρωπαϊκή. Η ομάδα της Τρίπολης κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και η σεζόν κρίνεται επιτυχημένη για τους Αρκάδες. Μεγάλος πρωταγωνιστής στην συγκεκριμένη πορεία ήταν αναμφίβολα ο Μιχάλης Μανιάς. Ο σέντερ φορ του Αστέρα ήταν ο πρώτος έλληνας σκόρερ στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πετυχαίνοντας 12 γκολ και είναι ξεκάθαρο πως ο 28χρονος στράικερ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πολύ καλή πορεία του Αστέρα. Ο Μιχάλης Μανιάς μιλάει στα «ΝΕΑ» για τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε. Για την έξοδο του Αστέρα στην Ευρώπη. Για το μέλλον του και την κλήση στην εθνική ομάδα αλλά και τις απαιτήσεις που υπάρχουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Κατάφερες να πετύχεις 12 γκολ και ήσουν ο πρώτος έλληνας σκόρερ του πρωταθλήματος. Περίμενες αυτή την προσωπική διάκριση στο ξεκίνημα της σεζόν;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος για όσα πέτυχα την φετινή χρονιά. Σημείωσα 12 γκολ και ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Είμαι φυσικά πολύ χαρούμενος που η ομάδα πέτυχε τον στόχο της και εξασφάλισε την έξοδό της στην Ευρώπη. Αλλαξαν πολλά με την έλευση του νέου προπονητή, δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Θέλαμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο και κάναμε καλή προσπάθεια για να τα καταφέρουμε».

Εχεις ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τον Αστέρα. Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο μεταγραφής στην Ελλάδα ή το εξωτερικό;

«Το συμβόλαιο μου με τον Αστέρα Τρίπολης λήγει σ’ ένα χρόνο κι αυτή την στιγμή είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα μου. Αν έρθει κάποια πρόταση, εδώ είμαστε για να το συζητήσω, πρώτα απ’ όλους με την ομάδα μου, τον Αστέρα. Δεν κλείνω κάποια πόρτα, αλλά τα πάντα θα είναι σε συνεννόηση με τον Αστέρα. Θέλω αν υπάρξει κάποια πρόταση να γίνουν όλα με τη σύμφωνη γνώμη του Αστέρα, να είναι κερδισμένη και η ομάδα μου. Επαναλαμβάνω όμως πως αυτή την στιγμή είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην ομάδα όπου έχω συμβόλαιο».

Ξεχωρίζεις κάποιο γκολ απ’ αυτά που πέτυχες στο πρωτάθλημα;

«Δεν μπορώ να πω ότι ξεχωρίζω κάποιο. Ηταν όλα σημαντικά γιατί βοήθησαν την ομάδα μου να υλοποιήσει τον στόχο της».

Αναφέρθηκες νωρίτερα στην αλλαγή προπονητή στον Αστέρα. Πόσο σημαντική ήταν η συγκεκριμένη κίνηση και τι ρόλο έπαιξε η πρόσληψη του Σάββα Παντελίδη;

«Δεν το είπα τυχαία, έπαιξε σημαντικό ρόλο η αλλαγή προπονητή. Ο νέος προπονητής βοήθησε πολύ την ομάδα. Είπα και πριν, δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε μέσα από τη σκληρή δουλειά να πετύχουμε τον στόχο μας. Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι ο Σάββας Παντελίδης βοήθησε σημαντικά την ομάδα για να πετύχει τον στόχο της».

Η πολύ καλή σεζόν που έκανες σε έφερε και στην αποστολή της εθνικής ομάδας. Πώς αισθάνθηκες όταν έμαθες πως ο Μίκαελ Σκίμπε σε κάλεσε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα που κλήθηκα στην εθνική ομάδα. Τα συναισθήματα δεν είναι εύκολο να περιγραφούν. Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη γιατί δεν είχα παίξει σε κάποια Εθνική μικρότερων ηλικιών. Είναι η πρώτη φορά που κλήθηκα και είναι πραγματικά πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Είναι και μια δικαίωση της προσπάθειας που έκανα όλη τη χρονιά. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη να παίξει στην εθνική ομάδα της χώρας του. Είμαι πολύ χαρούμενος που κλήθηκα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν πολύ καλή για σένα. Οι απαιτήσεις όμως του κόσμου θα είναι μεγαλύτερες την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Πώς βλέπεις εσύ την επόμενη χρονιά;

«Αυτό που είναι πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η υγεία. Να είμαι υγιής και να μην υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών. Αν έχουμε την υγειά μας, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Καταλαβαίνω ότι οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες κι αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δουλέψω ακόμα περισσότερο. Οι απαιτήσεις βέβαια θα είναι μεγαλύτερες για όλη την ομάδα και όχι μόνο για μένα».

«Καλύτεροι από Ξάνθη και Πανιώνιο»

Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής ο Μιχάλης πανηγύρισε έντονα το γκολ που πέτυχε. «Ηταν το ξέσπασμα της πίεσης όλης της χρονιάς;» τον ρωτάμε.

«Ηταν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και θέλαμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη. Θέλαμε πολύ τη νίκη και όλοι πανηγυρίσαμε με έντονο τρόπο τη συγκεκριμένη νίκη. Μας έδινε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ήταν λογικό να πανηγυρίσουμε».

Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος για την πέμπτη θέση.

Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Πιστεύω όμως πως ήμασταν η ομάδα που έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο από Ξάνθη και Πανιώνιο και καταφέραμε τελικά να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε εξασφαλίσει την πέμπτη θέση και νωρίτερα. Το σημαντικό είναι ότι τα καταφέραμε.