«Ακόμη δεν γνωρίζω γιατί λύθηκε η συνεργασία μου με την ΑΕΛ. Με τον κ. Κούγια δεν έχω μιλήσει. Τρώγαμε μαζί μέχρι τα μεσάνυχτα μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό και στις 2 παρά 10′ το πρωί μού ήρθε SMS από συνεργάτη ότι σταματάμε».

Ηλίας Φυντάνης στα «ΝΕΑ». Λίγα 24ωρα μετά την απόλυσή του από τη Λάρισα, εξηγεί αρκετά. Πήρε ένα σύνολο που παρέπαιε και το αφήνει σε καλό βαθμολογικό επίπεδο. «Η ομάδα έχει σωθεί. Να το γράψετε αυτό. Το πρόγραμμα πλέον γίνεται πιο βατό» συμπληρώνει ο Ηλίας Φυντάνης. Ισως δεν έχει το βαρύ όνομα άλλων συναδέλφων του, ωστόσο πήρε γαλόνια σκληρής εργασίας στις ομάδες μικρών κατηγοριών και χρειάστηκε να καβατζάρει τα 50 και βάλε προκειμένου να πιάσει το τιμόνι ιστορικής ομάδας. «Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον μεγαλομέτοχο που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία», τονίζει.

Να κάνουμε ένα φλασμπάκ της σχέσης με τη Λάρισα;

Την περασμένη σεζόν είχαμε προβλήματα. Ο Πάους ήταν προπονητής, εγώ βοηθός και τεχνικός διευθυντής, διπλός ρόλος, θέλαμε τέσσερις βαθμούς σε τέσσερα ματς να σωθούμε. Στο πρώτο χάσαμε 4-1 από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Πάους δεν άκουγε κανέναν. Μίλησα με τον μεγαλομέτοχο, πήρα πρωτοβουλία και έπεισα τον προπονητή να παίξουμε πιο κλειστά. Εκείνος έπαιζε πολύ ανοιχτά, αλλά στην Ελλάδα αυτό δεν πιάνει.

Και φτάνουμε στη φετινή περίοδο.

Ο στόχος ήταν μια θέση μεταξύ πέμπτης και δέκατης. Κάναμε καλά φιλικά, ήμουν βοηθός του Πάους, αλλά πριν από την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό έβλεπα πως θα παίζαμε με τρόπο που δεν συμφωνούσα. Το είπα. Ο τεχνικός μίλησε με τον μεγαλομέτοχο, μου είπε «δεν σε θέλει ο τεχνικός» και έφυγα. Η ομάδα ηττήθηκε με 4-1 και στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια δέχθηκε άλλες δύο φορές τέσσερα γκολ, από ΑΕΚ και Πανιώνιο. Είχε δύο βαθμούς και 3-13 γκολ. Με φώναξαν και ανέλαβα πριν από τον ΠΑΟΚ.

Η συνέχεια;

Η ψυχολογία ήταν κακή. Και οι στόχοι, φυσικά, άλλαξαν. Φέραμε με τον ΠΑΟΚ των 30 εκατ. μπάτζετ ισοπαλία 1-1. Με τον Παναθηναϊκό, μας έκλεψαν τη νίκη. Κάναμε διπλό στον Πλατανιά, το πρώτο για την ΑΕΛ ύστερα από το 2010. Και στη Λαμία νίκη. Είκοσι βαθμούς μέχρι τον Δεκέμβριο πήραμε. Περάσαμε Ξάνθη και Γιάννινα στο Κύπελλο, που δεν ήταν στόχος. Η ΑΕΛ είναι στα ημιτελικά. Εχει κορμό, έκανα τα αποδυτήρια μπετόν, θέλει όμως δύο χρόνια να αξιοποιηθούν οι βάσεις.

Σας είπαν «αμυντικό προπονητή».

Τι είναι αυτό; Η φιλοσοφία μου είναι να αλλάζει το στυλ ανάλογα με τον αντίπαλο. Δηλαδή, με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ θα παίξω ανοιχτά; Ή μήπως παίξαμε αμυντικά στη Λαμία ή στα Γιάννινα που προκριθήκαμε;

Ειπώθηκε ότι δεν καταφέρατε να διαχειριστείτε την πρωτόγνωρη δημοσιότητα.

Πότε το είπαν αυτό για μένα; Μετά τη νίκη στη Λαμία. Αλλά ύστερα άρχισε το δύσκολο πρόγραμμα.

Με το facebook τι συνέβη;

Τώρα θα μάθετε την αλήθεια. Μετά την ήττα 3-0 από τον ΠΑΟΚ, δέκα άτομα στο site AEL ole έγραψαν 139 μηνύματα. Με έβριζαν πολύ, τη νεκρή μητέρα μου και τον αδελφό που έχασα πρόσφατα. Μόλις 60 χρόνων ήταν. Μια φορά απάντησα και είπα τη λέξη «τυρογαλάς». Εχει σχέση με τις ύβρεις τις άλλες;

Για το μπάτζετ;

Αλλο πάλι αυτό. Δεν είπα «σκάρτο μπάτζετ». Αλλά «σκάρτο 1,5 εκατ. το μπάτζετ».

Τόσες φορές με Αλέξη Κούγια και συνεργαστήκατε ξανά. Ο λόγος;

Σε αυτό δεν θα ήθελα τώρα να απαντήσω και να αναφέρω τους λόγους.

Αν δεν πάει καλά ο Ντόστανιτς και σας καλέσει πίσω;

Αυτή τη στιγμή δεν θα πάω. Θα είναι λάθος αν έχει χαλάσει όλο αυτό που φτιάξαμε. Γιατί αφιέρωσα πολλές ώρες στη Λάρισα.

Του χρόνου;

Βλέπουμε.

Οσο για το τέλος, αξίζει να αναφέρουμε μέρος της επιστολής προς τους παίκτες: «Ηταν ένα περιπετειώδες και όμορφο ταξίδι παρέα με όλους εσάς τους υπέροχους ποδοσφαιριστές με τον άψογο χαρακτήρα σας. Είμαι υπερήφανος για όλους, γιατί γνώριζα ότι δίνετε ψυχή και σώμα για να έρθουν οι επιτυχίες. Είμαι υπερήφανος για την υπέρβαση, που οφείλεται σε εσάς αποκλειστικά».