Σε ρόλο μασέρ, η αλήθεια είναι ότι μέχρι χθες δεν θα μπορούσα με τίποτα να τον φανταστώ. Με τίποτα. Για να μην πάει ο νους σας όπου να ‘ναι, αναφέρομαι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μόλις το έκανα χειρότερο και γι’ αυτό ευθύς αμέσως εξηγώ, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ο Ευκλείδης πήγε χθες στην παρουσίαση του βιβλίου «Γυναίκες στην οικονομία» (εκδόσεις Παπαδόπουλος) της Αντιγόνης Λυμπεράκη (μαζί στη φωτογραφία), που είναι συνάδελφός του πανεπιστημιακός, καθώς διδάσκει Οικονομικά στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστήμιου.

Εκεί λοιπόν είπε διάφορα χαριτωμένα, όπως για παράδειγμα ότι τα τελευταία 20 χρόνια η γυναίκα του κερδίζει πολύ περισσότερα χρήματα από τον ίδιο –μπράβο στη σύζυγο -, μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση, δήλωσε φαν της παραγωγικότητας και όχι του ανταγωνισμού και το τερμάτισε με την τσαχπινιά ότι μάλλον θα ήταν πολύ καλύτερος υπουργός Οικονομικών αν είχε σπουδάσει ψυχολογία (ποτέ δεν είναι αργά υπουργέ μου ή αλλιώς μάθε τέχνη κι άστηνε) και όχι οικονομικά (εκεί να δεις γλέντια!).

Η εξήγηση είναι απλή: ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μου είναι να κάνω «ego μασάζ» σε διάφορους, είπε χθες ο υπουργός και έκτοτε όλοι αναρωτιόμαστε ποιοι είναι οι αποδέκτες των παράλληλων υπηρεσιών Τσακαλώτου. Ή με απλούστερα λόγια, τίνος το «εγώ» χρειάζεται το μασάζ του Ευκλείδη για να αναστηλωθεί.