Στην κατοικία του γερμανού πρεσβευτή στην Ελλάδα, όπου διοργανώθηκε προχθές το βράδυ δεξίωση με αφορμή τις γερμανικές εκλογές, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων παγωμένοι. Παγωμένοι ήταν οι Γερμανοί (που βιώνουν ό,τι ζήσαμε στην Ελλάδα το 2012 με την ανοδο της Χρυσής Αυγής), παγωμένοι και οι Ελληνογερμανοί.

Η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ (εντυπωσιακή ως συμπέρασμα, αλλά «βαριά» ως παρακαταθήκη) ακολουθήθηκε από το βαρύ συναίσθημα της αβεβαιότητας για τους επόμενους μήνες και ενόψει του σχηματισμού κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι της διπλωματικής αφρόκρεμας της Γερμανίας αλλά και οι έλληνες πολιτικοί, δημοσιογράφοι και διπλωμάτες παρακολούθησαν τα αποτελέσματα των εκλογών από τηνγιγαντοοθόνη που είχε στηθεί στο κήπο της κατοικίας του πρεσβευτή. Λίγο νωρίτερα, ο νέος πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ είχε απευθύνει ένα φιλικό χαιρετισμό στους έλληνες παρισταμένους.

Η πλευρά του κεντρώου χώρου δεν εκπροσωπήθηκε στη δεξίωση. Μπορείς να πεις όμως ότι ο ευρύτερος κεντρώος χώρος εκπροσωπήθηκε απο τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη.

Απο την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είδαμε μόνο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό, ενώ αντίθετα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπροσώπησαν οι πρώην υπουργοί (τους βλέπω στις περισσότερες δεξιώσεις στο σπίτι του εκάστοτε γερμανού πρεσβευτή) Νίκος Δένδιας, Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης.