Την προσχώρηση του λαρισαίου πρώην βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μπαργιώτα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη χαιρέτισε πρώτος από του βήματος της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος «καλωσόρισε τον συνάδελφο που ήρθε σήμερα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη». «Είμαστε πλέον 19 και αυτή είναι η απάντησή μας στις Κασσάνδρες που μας θεωρούσαν τελειωμένους».

Λίγη ώρα αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης (που έχει διατελέσει βουλευτής του τότε Συνασπισμού την περίοδο 1996-2000 και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, 2009-2014) δεν άφησε ασχολίαστη την παρέμβαση αυτή λέγοντας «στον συνάδελφο και… σύντροφο κ. Λοβέρδο»: «Είμαι από εκείνους που πιστεύουν απολύτως στην αναγκαιότητα συνεννόησης και ενότητας του χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Αυτή όμως δεν χτίζεται με ενθάρρυνση μετακινήσεων και μεταγραφών βουλευτών, που εκλέγονται με λαϊκή εντολή, προς το κόμμα με το οποίο εκτίθενται» του είπε.

Ενώ έριξε και μια «μπηχτή» στον πρώην βουλευτή του Ποταμιού: «Η μεταφορά βουλευτικής έδρας από ένα κόμμα σε άλλο θέτει ζητήματα πολιτικής ηθικής και βέβαια κάθε άλλο παρά βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ μας».

Ανεβασμένη η Συμπαράταξη

Με την ευκαιρία να σας πω ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το πιο… ανεβασμένο κόμμα της Βουλής: μπήκε με 17 βουλευτές και με τον Ιλχάν Αχμέτ πρώτα και τον Κώστα Μπαργιώτα χθές έφθασε τους 19. Κερδισμένη κατά έναν (Ιάσων Φωτήλας) είναι και η ΝΔ. Ολα τα άλλα κόμματα –με εξαίρεση ασφαλώς το σταθερό στους 15 ΚΚΕ –έχουν μετρήσει δυσάρεστες (ή και περισσότερο δυσάρεστες…) διαρροές!

Επειτα από όλα τα παραπάνω, η Φώφη Γεννηματά συνδύασε δουλειά και διασκέδαση, κατά τη χθεσινή συνάντησή της, με την παράταξη της ΔΗΣΥ στο Οικονομικό Επιμελητήριο –και πήρε και δωράκι: το βιβλίο του Γιάννη Βλαστάρη, «Λεξικό χωρίς γραβάτα». Αφού έγινε η σχετική πλάκα, για την «αγραβάτωτη» πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, η Φώφη συζήτησε την εμπλοκή των στελεχών του Επιμελητηρίου στον σχεδιασμό του «προγράμματος Ελλάδα», το οποίο θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στον προσυνεδριακό διάλογο της Συμπαράταξης.