Η μεγαλύτερη στον κόσμο κατασκευάστρια εταιρεία αεροπλάνων, η Aitbus, ρίχνει το βλέμμα της προς την γη και για πρώτη φορά αποφασίζει να εμπλακεί με τις μοτοσικλέτες. Συγκεκριμένα, η Airbus προχώρησε στην κατασκευή μια εντυπωσιακής σε σχεδίαση μοτοσικλέτας που θα κινείται με ηλεκτροκινητήρα. Η νέα ηλεκτρική μοτοσικλέτα θα φέρει την ονομασία Light Rider. Πρόκειται για ένα ριζοσπαστικό δίτροχο μιας και ολόκληρη η μοτοσικλέτα είναι κατασκευασμένη με την μέθοδο του 3D printing, δηλαδή από τριδιάστατη εκτύπωση. Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3d printing), ή αλλιώς προσθετική κατασκευή, θεωρείται ως η σημαντικότερη τεχνολογία των τελευταίων ετών παγκοσμίως.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κονιορτοποιημένο μέταλλο διαμορφώθηκε από ακτίνες λέιζερ. Χάρη στα πανάλαφρα υλικά, η πρωτοποριακή μοτοσικλέτα ζυγίζει μόλις 35 κιλά – μόνο το πλαίσιο 6 κιλά. Μπορεί να κινηθεί με άνεση και σε εκτός δρόμου διαδρομές, χάρη στις αναρτήσεις που προέρχονται από ποδήλατο mountain bikes. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να καλύψει κυρίως αστικές διαδρομές. Η τελική ταχύτητα της αγγίζει τα 80χλμ/ώρα.

Μετά από μια πλήρη φόρτιση η αυτονομία της θα αγγίζει τα 37 χιλιόμετρα. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναφέρουν ότι η Light Rider δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η Airbus βλέπει τις μετακινήσεις του μέλλοντος. Το πιο αλμυρό της ιστορίας είναι η τιμή της Light Rider που κοστίζει 50.000 ευρώ και είναι ήδη διαθέσιμη. Μόνο που οι ενδιαφερόμενοι – στο εξωτερικό – θα πρέπει να βιαστούν αφού θα παραχθούν μόλις 50 αντίτυπα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από