Συνταγή Πολίτικη και αυτή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον γνωστό σιμιγδαλένιο χαλβά. Ούτε ως γεύση, ούτε διατροφικά. Αυτό το γλυκό είναι παρασάγγας καλύτερο.

Υλικά

½ κιλό καρότα (τριμμένα)

5 κουταλιές ζάχαρη άχνη

200 γραμμάρια μαργαρίνη

250 ml φρέσκο γάλα

3 κουταλιές αμυγδαλόψιχα (κοπανισμένη)

1 κουταλιά ανθόνερο ή 1 βανίλια

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα καρότα στη μαργαρίνη για 10 λεπτά (χωρίς νερό). Ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα, το γάλα και το ανθόνερο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά, βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα, αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη.