Άτοκα χρηματοδοτικά προγράμματα, χαμηλές δόσεις για γερμανικά και γαλλικά μοντέλα, προσφορές στο σέρβις και άλλες δελεαστικές εκπτώσεις παρέχουν σποραδικά αυτή την περίοδο οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, την ώρα που η αναμονή για την παράταση της απόσυρσης έχει φρενάρει την προσέλευση νέων υποψήφιων αγοραστών στις βιτρίνες των εταιρειών ΙΧ.

Αρκετές από τις προσφορές ισχύουν έως τέλη Μαρτίου, όπως της Toyota για τα περισσότερα μοντέλα της που τα δίνει με σημαντικό όφελος μέσω των προωθητικών προγραμμάτων της αλλά και 10ετη εγγύηση στις μπαταρίες των υβριδικών της. Εως και 2.500 ευρώ αγγίζει – ανάλογα και με το μοντέλο – το όφελος στα μοντέλα της Renault ενώ έως 1.500 ευρώ είναι στα μοντέλα της Toyota. Από 193,5 ευρώ προβλέπεται η δόση για τα μοντέλα της Audi μέσω του νέου χρηματοδοτικού Audi 4You ενώ ιδιαίτερα δελεαστικά είναι τα άτοκα χρηματοδοτικά της Mercedes για δύο μεσαία μοντέλα της, την C-Class και την CLA.

Audi 4Υou: Δέλεαρ η χαμηλή δόση

Μέσω του Audi 4Υou, του νέου χρηματοδοτικού που προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία Kosmocar (απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιώτες) η μηνιαία δόση που αντιστοιχεί στα Α1, Α3 και Α4 είναι 193,5 ευρώ, 279,1 ευρώ και 336,6 ευρώ αντίστοιχα, για διάρκεια δανείου 48 μηνών. Το πρόγραμμα αυτό διατίθεται αποκλειστικά μέσω της Audi Financial Services και «πατάει» στο επιτυχημένο μοντέλο του Personal Leasing. Στα πλεονεκτήματα του σημειώστε, το χαμηλό ονομαστικό επιτόκιο 5.9%, τη μικρή μηνιαία δόση τη μεγάλη ευελιξία για την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης κ.α. Επίσης, το ασφάλιστρο το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη μηνιαία δόση είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια της χρηματοδότησης και δεν επηρεάζεται από μελλοντικές αυξήσεις. Επίσης, η Audi προσφέρει το όφελος απόσυρσης σε όλα της τα μοντέλα μέχρι 31 Μαρτίου 2016.

Peugeot: Μπαράζ άτοκων

Η Peugeot συνεχίζει να προσφέρει για τους νέους υποψήφιους αγοραστές την άτοκη χρηματοδότηση των 48 μηνιαίων δόσεων αλλά και την εργοστασιακή εγγύηση των πέντε ετών (συν το μπόνους της απόσυρσης). Ενδεικτικά, το Peugeot 108 μπορεί να αποκτηθεί με δόση 108 ευρώ/μήνα, το 208 με 208 ευρώ/μήνα (όπως και το 2008) και το 308 με 308ευρώ/μήνα. Επίσης, η Peugeot δίνει τη δυνατότητα , μέσω του προγράμματος «Peugeot Service Ecoexpert» στους κατόχους παλαιότερων αυτοκινήτων Peugeot να πραγματοποιήσουν σέρβις στο αυτοκίνητο του και να πάρουν δώρο της οδική βοήθεια για ένα χρόνια. Ισχύει για αυτοκίνητα Peugeot ηλικίας 5+ ετών.

Mercedes: Άτοκα για τη C-Class και GLA

Η Mercedes-Benz Financial δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της γερμανικής φίρμας να αποκτήσουν τη νέα C-Class και την GLA με άτοκη χρηματοδότηση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ισχύει για προκαταβολή από 50%, διάρκεια δανείου 12 μήνες με άτοκο επιτόκιο και χωρίς διαχειριστικά έξοδα για τον πελάτη.

Renault Triple Win: Προσφορές έως 2.500 ευρώ

Μέσω του προγράμματος Renault Triple Win, ο κάθε αγοραστής μπορεί να αποκτήσει το Twingo, Clio / Clio Sport Tourer ή Captur που επιθυμεί με ένα ελκυστικό πακέτο που περιλαμβάνει σημαντικά οφέλη, όπως χρηματική έκπτωση, δωρεάν επέκταση εργοστασιακής εγγύησης, δωρεάν ασφάλιση, κτλ. Το συνολικό όφελος αγγίζει τα 2.500 ευρώ, ανάλογα πάντα με το μοντέλο που θα επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής. Να σημειωθεί ότι η Renault προσφέρει τα συγκεκριμένα πακέτα, με αφορμή την πρώτη θέση στις πωλήσεις αυτοκινήτων πόλης (κατηγορίες Α+Β) στην Ευρώπη ων Διανομέων της Renault. Να σημειωθεί ότι τα Twingo, Clio, Clio Sport Tourer και Captur αποτελούν τα όπλα της γαλλικής φίρμας, κάτι που οδήγησε την Renault στην πρώτη θέση των πωλήσεων των αυτοκινήτων πόλης για το 2015.

Toyota: Και εγγύηση για την υβριδική μπαταρία

Μέσω των προωθητικών της προγραμμάτων η Toyota προσφέρει σε όλα τα μοντέλα της όφελος από 850 έως και 1.500 ευρώ, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής. Συγκεκριμένα, και μέσω του προγράμματος «Προνόμια Αγοράς Toyota», που ισχύει έως τέλη Μαρτίου, ισχύουν οι εξής προσφορές: Το Aygo έχει όφελος 480 ευρώ με την τιμή του να καθορίζεται από τα 9.710 ευρώ. Το Yaris προσφέρεται με όφελος 580 ευρώ (και τιμή από 11.820 ευρώ) ενώ η υβριδική του εκδοχή έχει όφελος 900 ευρώ συν την 10ετής εγγύηση υβριδικής μπαταρίας.

Στο μικρομεσαίο Auris το όφελος είναι στα 690 ευρώ μετιμή από 15.910 ευρώ. Αντίστοιχα και στην υβριδική εκδοχή του προσφέρεται 10ετης εγγύησης υβριδικής μπαταρίας ενώ το όφελος μόνο για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι στα 1.000 ευρώ. Στο Avensis το όφελος είναι 1.200 ευρώ ενώ στο RAV4 το όφελος είναι 1.000 ευρώ (τιμή από 26.410 ευρώ). Επίσης, για το νέο υβριδικό RAV4 Hybrid η ελληνική αντιπροσωπεία το προσφέρει με όφελος 1.000 ευρώ και την 10ετής εγγύηση μπαταρίας. Το όφελος των 1.500 ευρώ ισχύει για το GT86.

SsangYong: Με κάθε αγορά καινούριου αυτοκινήτου SsangYong η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει πέντε χρόνια εγγύηση, πέντε χρόνια οδική βοήθεια και πέντε χρόνια δωρεάν σέρβις. Το τελευταίο αφορά την επισκευή και τα ανταλλακτικά για την προγραμματισμένη συντήρηση του οχήματος.

Nissan: Η Nissan συνεχίζει έως και τις 31 Μαρτίου το πρόγραμμα για το χειμερινό σέρβις και τον έλεγχο των αυτοκινήτων Nissan παράλληλα με αρκετά δώρα για όσους επισκεφθούν ένα εξουσιοδοτημένο επισκευαστή. Συγκεκριμένα, δίνει 20% έκπτωση στα ανταλλακτικά, με δωρεάν έλεγχο 20 σημείων στο αυτοκίνητό , αλλά και με τη συμμετοχή σας στην κλήρωση για 20 μοναδικά δώρα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ισχύει μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2016.