Στα αμερικάνικά Hi End εστιατόρια το λένε surf and turf και το πληρώνεις ακριβά. Στα ιταλικά το λένε mare e monti. Στα ελληνικά θα το λέγαμε θάλασσα και βουνό, αλλά δεν είναι και ο πιο συνηθισμένος συνδυασμός το ψάρι με το κρέας. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι καλοκαιρινό, ελαφρύ και ο συνδυασμός κρέας – ψάρι ταιριάζουν πολύ!!! Μία γευστική πρόταση από τον Ανδρέα Σουρέ, σεφ του ιταλικού εστιατορίου Il Postino.

Υλικά

180 γρ. λεπτοκομμένο μοσχάρι κόντρα

3τεμ καθαρισμένα φρέσκα σπαράγγια

1/2 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους

2κουτ. της σούπας μαγιονέζα

1κουτ. του γλυκού κάπαρη

2τεμ αντσούγιες

40 γρ. τόνο σε νερό καλά στυμμένος

1κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι χυμό

αλάτι πιπέρι φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα φιλετάκια και τα σπαράγγια (αφού κόψουμε τη βάση τους) με το λάδι το θυμάρι το λεμόνι αλάτι και πιπέρι. Περνάμε στο μπλέντερ τη μαγιονέζα, την κάπαρη, τις αντσούγιες, τον τόνο και ένα σφηνάκι παγωμένο νερό και έχουμε έτοιμη μία κρύα σoς.

Ψήνουμε μαζί τα σπαράγγια με τα φιλετάκια στο γκρι.

Στήνουμε σε πιάτο πρώτα τα φιλετάκια από πάνω τα σπαράγγια και στη συνέχεια βάζουμε τη φρέσκια ντομάτα και ακολούθως την κρύα σος τόνου. Μία ιδέα ελαιόλαδο και είμαστε έτοιμοι.