Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΚΕ είναι κάτι παραπάνω από φαντασμαγορικές. Υπερπαραγωγές που θα ζήλευαν ακόμη και οι πάλαι ποτέ Λαϊκές Δημοκρατίες.

Ετσι ακριβώς ήταν η μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Περισσός το Σάββατο, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από την αντιφασιστική νίκη.

Χιλιάδες άνθρωποι κρατώντας κόκκινες σημαίες συγκεντρώθηκαν στον τόπο θυσίας των διακοσίων εκτελεσμένων κομμουνιστών από τους Γερμανούς την Πρωτομαγιά του 1944. Ξεχώριζαν φυσικά με την παρουσία τους οι υπέργηροι πλέον μαχητές της εαμικής αντίστασης, ενώ πίσω από την εξέδρα είχε στηθεί ένα μεγάλο ταμπλό με το λογότυπο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εκτελεσμένων, αλλά και μουσικοθεατρική παράσταση.

Η παράστασηβασίστηκε σε κείμενα τωνΜπ. Μπρεχτ,Μ. Πλωρίτη. EρενμπουργκκαιΜ. Αξιώτη. Ακούστηκαν τραγούδια τωνΜ. Θεοδωράκη,Μ. Λοΐζου,Θ. Μικρούτσικου, Υπεραστικών,καθώς καιαντάρτικα και τραγούδια του Κόκκινου Στρατού.

Οσοι δεν βρέθηκαν στη Μόσχα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση του Πούτιν ή δεν συντονίστηκαν στο κανάλι της Βουλής που την έδειξε ζωντανά, το θέαμα στην Καισαριανή θα τους ικανοποίησε πλήρως.

…και η μάχη της φούντας

Από το βήμα της Καισαριανής όμως, ο Κουτσούμπας επέλεξε να εξαπολύσει μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την «ναρκωεκδήλωση» της Πλατείας Συντάγματος, δίνοντας το «σήμα» για σύγκρουση ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ και σε επίπεδο νεολαίας.

«Είναι τόσο ξεδιάντροποι, που δεν διστάζουν να οργανώσουν ανήμερα της αντιφασιστικής νίκης των λαών εκδηλώσεις ναρκωκουλτούρας, διάδοσης των ναρκωτικών. Εδώ πιο κάτω στην Πλατεία Συντάγματος, με τη συμμετοχή μάλιστα και του αντίστοιχου τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται εκδήλωση για την ελεύθερη διακίνηση του χασίς», είπε με οργή ο γραμματέας.

Σε αυτό το πνεύμα, η νεολαία του Περισσού, η ΚΝΕ, που διατηρεί πολύ σκληρή γραμμή στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί με σφοδρότητα κατά των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρησιμοποίησε μάλιστα και τους στοίχους του Κώστα Βάρναλη «Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς/ Το κούτελο στο χώμα/ Χασίσι αν θες μετά χαράς/ Αλλ’ όχι ελευτερία!».

Η ΚΝΕ χαρακτήρισε πρόκληση τη διοργάνωση της εκδήλωσης την 9η Μαΐου, σημειώνοντας πως «είναι χυδαίο και ύπουλο οι διοργανωτές να συνδέουν τη γιορτή μαστούρας με τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «Η «απελευθέρωση» των ναρκωτικών είναι η χαρά όσων θέλουν τη νεολαία κοιμισμένη, χαμένη στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών και όχι πρωταγωνιστή στον αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια».