Είναι ένας εύκολος τρόπος για το μαγείρεμα του σολομού που αποκτά πολύ ενδιαφέρουσα και εξωτική γεύση χάρη στη σάλτσα σόγιας και το φρέσκο τζίντζερ

Υλικά

1 φιλέτο φρέσκου σολομού περίπου 1 κιλό

¼ φλ μέλι

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κ.τ.σ σάλτσα σόγιας

1 κ.τ.σ ξύδι ρυζιού

1 κ.τ.σ σησαμέλαιο

1 κ.τ.σ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες

λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι με το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σόγια, το ξύδι ρυζιού, το σησαμέλαιο και το πιπέρι.

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο, τοποθετούμε το φιλέτο του σολομού αφού το πλύνουμε και το στεγνώσουμε. Το αλείφουμε καλά με τη μαρινάδα και διπλώνουμε καλά το λαδόχαρτο να γίνει σαν πακέτο.

Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Ξετυλίγουμε το πακέτο και ψήνουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του ψαριού.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλισμένο με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι και συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό

Τιπ

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του φιλέτου

Αντί για ολόκληρο φιλέτο μπορούμε να κάνουμε μικρότερα πακέτα με φέτες σολομού