Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σ’αυτό το λεπτό σοκολατένιο κέικ, που γίνεται υγρό στο κέντρο και πιο στεγνό στα άκρα. Δοκιμάστε το με παγωτό βανίλια ή απλά με κρέμα γάλακτος

Υλικά

250 γρ σοκολάτα 70%

250 γρ βούτυρο ανάλατο

300 γρ καστανή ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά συν 1 κρόκος

60 γρ αλεύρι

½ κ.τ.γλ μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

60 γρ κακάο σκόνη

100 γρ καρυδόψιχα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σκεπάζουμε με λαδόχαρτο ένα μικρό ταψάκι 23εκ χ 23εκ.

Κόβουμε τα 200 γρ της σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί (σε κατσαρολάκι που τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο με νερό που βράζει, χωρίς όμως να ακουμπάει στο καυτό νερό). Τρίβουμε τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια στον τρίφτη.

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ένταση. Χτυπάμε δυνατά για ακόμα 5 λεπτά μέχρι φουσκώσει το μείγμα και να αποκτήσει μεταξωτή υφή.

Με μια σπάτουλα ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα, κατόπιν την τριμμένη σοκολάτα, τα σπασμένα καρύδια και το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει μαζί με το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 30 λεπτά. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν δεν είναι πια υγρό αλλά αν το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα θα βγει με σοκολάτα κολλημένη γύρω της. Αν δεν έχει πήξει, το ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και το βάζουμε σε ένα μεγαλύτερο ταψί με παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Το αφήνουμε να κρυώσει περίπου 1 ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Αποθηκεύουμε το γλυκό σε αεροστεγές σκεύος. Την επόμενη ημέρα είναι ακόμη καλύτερο. Σερβίρουμε τα μπράουνις πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη και προαιρετικά με ρευστή κρέμα γάλακτος, σαντιγί ή παγωτό βανίλια.