Δεν υπάρχει πιο γκουρμέ αλλά ούτε και άλλο πιο απλό από αυτό το πιάτο. Αν μάλιστα βρείτε χωριάτικα βιολογικά αβγά και άγρια σπαράγγια τότε η γεύση τους μπορεί να αγγίξει την τελειότητα

Υλικά

2 αβγά

1 ματσάκι πολύ φρέσκα πράσινα σπαράγγια

2 κ.τ.σ ελαιόλαδο

ανθό αλατιού

φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και κόβουμε τις άκρες τους. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σπαράγγια για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και σπάμε στο πλάι τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε, γέρνουμε το τηγάνι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε καυτό λάδι στην επιφάνεια του ωμού αυγού. Μόλις ασπρίσει και πήξει ο κρόκος και ροδίσει το αβγό από κάτω, τα βγάζουμε με σπάτουλα και σερβίρουμε αμέσως μαζί με χωριάτικο φρυγανισμένο ψωμί για την απαραίτητη παπάρα.

Τιπς

* Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάδι με βούτυρο ή να χρησιμοποιήσουμε μισό λάδι –μισό βούτυρο

* Μπορούμε επίσης να χτυπήσουμε ελαφρά τα αβγά σε ένα μπολ και να τα κάνουμε ομελέτα, την οποία γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά ή σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί η επιφάνειά της με τον ατμό