Διαγωνισμοί συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, μεταξύ των οποίων τα περιφερειακά αεροδρόμια και τα λιμάνια (ΟΛΠ, ΟΛΘ), βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης και θα ολοκληρωθούν σύντομα, μεταξύ του διαστήματος Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ στην τρόικα κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή μαζί της στο υπoυργείο Οικονομικών, όπου και συζητήθηκε αναλυτικά το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιησεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ, το κλίμα στη συνάντηση ήταν θετικό, και η τρόικα δεν φάνηκε να πιέζει για την επίτευξη στόχων αφού γνωρίζει ότι υπό τις σημερινές συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν αποκρατικοποιήσεις.

Σημειωτέον ότι φέτος το Ταμείο έχει εισπράξει μόλις 300 εκατ. ευρώ έναντι του πολλάκις αναθεωρημένου στόχου για 1,5 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους.

Ακόμη και αν μεσα στο εναπομείναν τρίμηνο ολοκληρωθούν κάποιοι από τους «μεγάλους» διαγωνισμούς του Ταμείου, όπως ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ και τα αεροδρόμια, τα όποια έσοδα θα εγγραφούν στην επόμενη χρονιά, αφού απαιτείται πρώτα έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, κ.οκ.

Δεδομένης της γνωστής και στην τρόικα δυστοκίας, δεν υπήρξε – σύμφωνα πάντα με το ΤΑΙΠΕΔ – κάποια επιπλέον πίεση για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.