Η αναζήτηση μιας «υπερκομματικής» λύσης για τις δημοτικές αλλαγές που θα παραπέμπει στη λογική Τρίτση συσχετίζεται με το πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου. Οσοι την εξετάζουν λένε ότι ο αρχηγός της Νέας Συμφωνίας έχει το προφίλ για να αντιμετωπίσει τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, απευθυνόμενος στους δημότες με γλώσσα που κατανοούν. Μπορεί επίσης να εξασφαλίσει το χρίσμα εκατέρωθεν. Δεν έχει διαρρήξει τις σχέσεις τους με την εναπομείνασα κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ και δεν έχει εχθρούς ή εν γένει αντιπαλότητες στην κομματική βάση της ΝΔ, ενώ ακόμη και ο Φώτης Κουβέλης θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να προσφέρει την υποστήριξή του.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Λοβέρδος έχει βολιδοσκοπηθεί και από κάποιους παράγοντες της πόλης γι’ αυτόν τον ρόλο, αλλά δεν έδωσε απάντηση, αναμένοντας προφανώς κρούση από τον Βαγγέλη Βενιζέλο ή τον Αντώνη Σαμαρά. Ορισμένοι φίλοι του πιστεύουν ότι μετά τις θερινές διακοπές του, που άρχισαν χθες και θα κρατήσουν ένα δεκαήμερο, θα εντάξει στην ατζέντα του και τα προβλήματα της πρωτεύουσας. Πάντως εκτιμούν ότι εφόσον η υποψηφιότητά του εξεταστεί από τη Χαρ. Τρικούπη και από τη Συγγρού, θα έχει αρκετές πιθανότητες να επικρατήσει ως λύση που βγάζει και τα δύο κόμματα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Σε αυτή τη περίπτωση ο δεύτερος, ιδίως, γύρος των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα θα εξελιχθεί σε παιχνίδι για τρεις. Η παρουσία του πρώην υπουργού στην αρένα της Αθήνας, ως αντίπαλος στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ –όπου, όπως λέγεται, συζητείται το όνομα της Σοφίας Σακοράφα –και ως ανάχωμα στην επίθεση της νεοναζιστικής ομάδας θα ανεβάσει το θερμόμετρο στα ύψη, υπερκεράζοντας σε ενδιαφέρον ενδεχομένως και αυτές τις ευρωεκλογές.