Με την ευκαιρία επανακυκλοφορίας του θρυλικού και γαλλικού φιλμ «Et Dieu… crea La Femme» του 1956. Τουτέστιν «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα». Που κατά βάση και στην παρασκηνιακή και γαργαλιστική πραγματικότητα σημαίνει ο Βαντίμ έπλασε τη θεά με το όνομα Μπριζίτ Μπαρντό. Ή αλλιώς Μπε Μπε (BB)!

Και όχι μόνο την Μπε Μπε αλλά και την (Αμερικανίδα) Τζέιν Φόντα. Καθώς και την Αντζι Ντίκινσον, την Κατρίν Ντενέβ. Μέχρι και τη Ρεμπέκα ντε Μορνέ. Οταν το 1988 ο ίδιος ο Βαντίμ επιχειρεί να σκηνοθετήσει το ριμέικ της ίδιας επιτυχίας για το αγγλόφωνο, δηλαδή το αμερικανικό κοινό. Το αποτέλεσμα εφιαλτικό. Η Ντε Μορνέ λαμβάνει βραβείο χειρότερης ερμηνείας της χρονιάς.

Ο Ροζέ Βαντίμ λοιπόν (1928-2000) με το πραγματικό όνομα, εκ του ρωσο-ουκρανού αριστοκράτη πατρός του, Βλαντίμιρ Ιγκόρεβιτς Πλεμιανίκοφ. Που στις 2 Μαΐου του 1949, καθώς ξεφυλλίζει τις σελίδες του «Elle», πέφτει πάνω σε μια «τραγανιστή» πόζα ενός δεκαπεντάχρονου μανεκέν με το όνομα Μπριζίτ Μπαρντό. Και τρελαίνεται. Ερωτας κατακούτελα.

Σκίζει τη σελίδα και ως μαινόμενος ταύρος ορμάει να γραπώσει το θηλυκό. Και τη βρίσκει. Και τη ρίχνει. Και την γκαστρώνει, που λέει και ο απλός λαός. Ενα το εμπόδιο: ο μεσιέ Λουί Μπαρντό. Λέγεται – αν και ουδέποτε διαψεύστηκε – ότι ο μπαμπάς έβγαλε περίστροφο και απείλησε τον παιδεραστή πως αν δεν διακόψει, την επόμενη φορά θα του την ανάψει!