Παρακράτος εναντίον Βουλής

1964: «Πολιτική επίπτωσι αποφασιστικής σημασίας αναμένεται ότι θα έχουν τα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια, που ωργάνωσαν οι τραμπούκοι της Δεξιάς εις βάρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες και πολιτικούς παράγοντες επισημαίνεται η ανοχή της Αστυνομίας καθ’ όλην την διάρκεια των επεισοδίων, γεγονός που στηρίζει την υπόνοια ότι πολλά στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αμετανόητοι πράκτορες του καραμανλισμού και κινούνται βάσει σχεδίου εναντίον της κυβερνήσεως». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Πολυβραβευμένες «Μέρες του ’36»

1973: «Μετά τη θερμή υποδοχή που η ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Μέρες του ’36» είχε από τους κριτικούς στο Βερολίνο, απέσπασε με τη λήξη του Φεστιβάλ και το βραβείο της «Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογραφικού Τύπου». Το βραβείο στις «Μέρες του ’36» φέρνει μήνυμα αισιοδοξίας στον αποτελματωμένο ελληνικό κινηματογράφο, μ’ όλο που ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη…». («ΤΑ ΝΕΑ»)

«Λευκοί» οι υπηρέτες της χούντας

1975: «Στιγματίζεται το «στιγμιαίο» – ο χαρακτηρισμός, δηλαδή, του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας ως στιγμιαίου και όχι διαρκούς. Οι αντιδράσεις – πέραν της κοινής Γνώμης που δεν μπορούν να σταθμισθούν – προέρχονται κυρίως από τον νομικό κόσμο της χώρας. Προσπάθεια του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γ. Στεφανάκη να αποσείση τις πολιτικές ευθύνες της κυβερνήσεως, είχε τελείως αντίθετο αποτέλεσμα: έφερε στην επικαιρότητα τις επικρίσεις

της αντιπολιτεύσεως, η οποία διά του

κ. Γ. Μαύρου είχε καταγγείλει (…) ότι

«ο υπουργός της Δικαιοσύνης γνωμοδοτεί» επί του επιμάχου θέματος». («ΤΑ ΝΕΑ»)