ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ κουβεντούλα χθες στο εντευκτήριο της Βουλής, που είχε στο επίκεντρο τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και, εκ των αντιπροέδρων, τον Γρηγόρη Νιώτη. Παρόντες ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Σαλαγιάννης, Δημήτρης Λιντζέρης, Βασιλική Τσόνογλου, Γιάννης Διαμαντίδης και Παναγιώτης Ρήγας. Αντικείμενο η πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την πλήρη περικοπή της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ διαφωνούσαν με το επιχείρημα ότι δεν θα αμβλύνει τις αντιδράσεις των πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος. Αυτή ήταν η επιχειρηματολογία του Χρήστου Ζώη της ΝΔ, που έλεγε μάλιστα ότι όσο περισσότερα κόβονται από τους βουλευτές τόσο περισσότερα θα ζητούν οι πολίτες. Πιο τραχύς, ως συνήθως, ο Γιάννης Ιωαννίδης, που είπε ότι μ’ αυτά που γίνονται ευτελίζονται οι βουλευτές και σε λίγο στο Κοινοβούλιο θα μπαίνουν «μόνον οι πλούσιοι και τα λαμόγια».

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ την ατμόσφαιρα αυτή, καμία από τις μεγάλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες – δηλαδή το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ – δεν παίρνει πρωτοβουλία για το θέμα των αποζημιώσεων για παρουσία στις επιτροπές. Το «μπαλάκι» λοιπόν έχει πάει στον πρόεδρο της Βουλής.