ΑΘΗΝΑ- ΠΑΤΡΑ σιδηροδρομικώς σε μία ώρα και 55 λεπτά! Τόσο θα διαρκούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ προς την πρωτεύουσα της Αχαΐας όταν θα ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης των γραμμών στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα της Πελοποννήσου, που καθυστερούν για διάστημα μεγαλύτερο των δέκα χρόνων!
Ωστόσο, για να συμβεί αυτό οι επιβάτες του σιδηροδρόμου θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το 2015, καθώς τότε προβλέπεται να έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως το σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει το Κιάτο με το Αίγιο και την Πάτρα.
Τρεισήμισι ώρες
Σήμερα ο χρόνος ταξιδιού με τρένο από την Αθήνα προς την Πάτρα διαρκεί 3 ώρες και 34 λεπτά, ενώ προς το Αίγιο τα δρομολόγια του ΟΣΕ εκτελούνται σε 2 ώρες και 53 λεπτά. Με την ολοκλήρωση των έργων ο χρόνος των δρομολογίων προς το Αίγιο θα μειωθεί σε μια ώρα και 35 λεπτά.
«Δεν θα υπάρξει αλλαγή»
Όπως ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχ. Μπεκίρης ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τους διευθύνοντες συμβούλους του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με κύριο αντικείμενο τα σιδηροδρομικά έργα στο τμήμα Κιάτου – Πατρών, «δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στον σχεδιασμό και τη χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή του Διακοφτού».
Σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό, ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ Κιάτου και Αιγίου, συνολικού μήκους 72 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει τέσσερις συμβάσεις σε εξέλιξη, συνολικού ύψους 313,5 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την πορεία εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ Αιγίου και Πατρών μήκους 41 χλμ., ήδη ετοιμάζονται οι πρώτες δημοπρατήσεις.







