ΝΕΟ «ΠΟΛΕΜΟ» στην αγορά του γρήγορου Ίντερνετ σηματοδοτεί η μείωση κατά 45% των τιμών των πακέτων που προσφέρει ο ΟΤΕ. Οι μειώσεις αφορούν κυρίως τις υψηλές ταχύτητες και αποτελούν την αρχή μιας «επιθετικής απάντησης» του Οργανισμού στις διαρροές πελατών, οι οποίες εκτιμάται ότι ήδη έχουν φθάσει τους 330.000
συνδρομητές.
Ειδικότερα, οι νέες τιμές για τα πακέτα γρήγορου Ίντερνετ του ΟΤΕ, που εγκρίθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αφορούν το πρόγραμμα Conn-x, το οποίο στα 1024 kbps θα κοστίζει 16,5 ευρώ (από 21,5 ευρώ), στα 2048 kbps 19,5 ευρώ από 29,5 ευρώ (μείωση 33,9%), στα 4096 kbps 22,5 ευρώ από 38,5 ευρώ (μείωση 41,5%) και στα 8192 Μbps θα στοιχίζει 26,9 ευρώ από 48,5 ευρώ (μείωση 44,5%). Επίσης αποφασίστηκε η παροχή νέας ταχύτητας στα 24 Μbps με 29,9 ευρώ, ενώ ο ΟΤΕ πρόκειται να λανσάρει και το νέο πακέτο all in one, το οποίο θα συνδυάζει υπηρεσίες τηλεφωνίας (σταθερής και κινητής) και γρήγορου Ίντερνετ.
Αυτόματη αναβάθμιση
Παράλληλα αποφασίστηκε να καταργηθεί η χαμηλότερη ταχύτητα, η οποία ήταν μέχρι σήμερα 768 kbps και να οριστεί νέα χαμηλότερη στα 1024 kbps, ενώ για τους συνδρομητές που είχαν τη μικρότερη ταχύτητα έχει προβλεφθεί αυτόματη αναβάθμιση.
Θεωρείται βέβαιο ότι η μείωση των χρεώσεων από τον ΟΤΕ θα συμπαρασύρει και τον ανταγωνισμό, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις από το μέτωπο της Wind, οι οποίες τοποθετούνται χρονικά στις αρχές του 2008.







