Το λιμάνι τής έχει δώσει φήμη και ανάπτυξη, ταυτόχρονα όμως είναι και η αιτία που την αποδυναμώνει ως τουριστικό προορισμό. Αυτό συμβαίνει γιατί σχεδόν κανένας δεν σκέπτεται να μείνει και να τη γνωρίσει αφού εμφανιστεί το καράβι που περιμένει. Κι όμως, η Ηγουμενίτσα έχει πολλά να επιδείξει.
Ανάμεσα σε δύο πευκόφυτους λόφους, η Ηγουμενίτσα είναι εντυπωσιακή όταν την αντικρύζεις από τον εθνικό δρόμο Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας. Μοιάζει στριμωγμένη αλλά και προστατευμένη στην αγκαλιά του όρμου, που είναι και το φυσικό της λιμάνι. Η στρατηγική θέση της πόλης την έχει μετατρέψει σε μια από τις βασικές πύλες της Ελλάδας, καθώς χιλιάδες εμπορεύματα και ταξιδιώτες μετακινούνται κάθε χρόνο από και προς την Ιταλία και την Κέρκυρα. Σε κάποια διαλείμματα από αυτό το αδιάκοπο πηγαινέλα του λιμανιού μπορείτε να ξεκλέψετε μερικές ώρες για να γνωρίσετε την Ηγουμενίτσα. Μπορεί η πόλη να μη φημίζεται για τα αρχαιολογικά μουσεία της, μια βόλτα ωστόσο στο παλιό λιμάνι για καφέ με θέα τη θάλασσα του Ιονίου ή ουζάκι στον κεντρικό πεζόδρομο της Γρηγορίου Λαμπράκη θα σας αποζημιώσει. Όταν ο καιρός το επιτρέπει τα τραπεζάκια βγαίνουν στον πεζόδρομο και το κέντρο της πόλης γεμίζει ζωή.

Γι΄ αυτούς που έχουν τον χρόνο και τη διάθεση να ανακαλύψουν τη γύρω περιοχή, η αμμώδης χερσόνησος στο Δρέπανο είναι μια καλή βόλτα. Πήρε το όνομά της από το σχήμα δρέπανου της χερσονήσου και το καλοκαίρι σφύζει από κόσμο, ενώ ο χειμώνας προσφέρεται για ατελείωτες και ήρεμες βόλτες στην αμμουδιά με μοναδική συντροφιά τους ευκάλυπτους που απλώνονται σε όλο το μήκος της παραλίας. Αν αναζητάτε κάτι περισσότερο, σε απόσταση 3 χλμ. από το Δρέπανο, στη Λυγιά, βρίσκεται ο μεσαιωνικός πύργου Ραγιού, σε ύψωμα με πανοραμική θέα.

info

Δήμος: 26650-23616 Λιμεναρχείο: 26650-99400 Κέντρο Υγείας: 26650-24420-4 Τροχαία: 26650-29624