Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ του ντιζάιν ανεβαίνει κατακόρυφα στον τουριστικό χάρτη και είναι ο νούμερο 1 ταξιδιωτικός προορισμός για τους Έλληνες. Από το εναλλακτικό και αντεργκράουντ ανατολικό κομμάτι που κρύβει εικαστικές εκπλήξεις σε κάθε γωνιά του, στο φουτουριστικό και εντυπωσιακό για την αρχιτεκτονική του δυτικό, όπου και αν βρεθείτε, με αυτοκίνητο, με τα πόδια ή με τα δημόσια μέσα μεταφοράς δεν θα χορταίνετε να κοιτάτε και να μαθαίνετε για τις νέες τάσεις.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ…

>Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βερολίνου, στο οποίο εκτίθενται πολλές ελληνικές αρχαιότητες. Θαυμάστε την πύλη της αγοράς της Μιλήτου και τον βωμό της Περγάμου, μοναδικό ελληνικό αριστούργημα του 2ου π.Χ. αιώνα, αφιερωμένο στον Δία.

>Τη φημισμένη πύλη του Βρανδεμβούργου ηλικίας άνω των 200 ετών. Μέχρι το 1989 συμβόλιζε τον χωρισμό Ανατολικής- Δυτικής Γερμανίας, στις μέρες μας συμβολίζει την ενότητα.

>Το ιστορικό Πότσδαμ με τα ανάκτορα Σανσουσί και τους κλιμακωτούς κήπους. >Το παλάτι του Σαρλότενμπουργκ. Κτισμένο μεταξύ 1695-1699, είναι το μεγαλύτερο και ομορφότερο παλάτι του Βερολίνου και λαμπρός εκπρόσωπος της μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

>Το shopping σε περισσότερα από 30.000 καταστήματα! Επισκεφθείτε το λαμπερό Κουρφίρστενταμ με τις μπουτίκ των επώνυμων σχεδιαστών, καθώς και το πολυκατάστημα ΚaDeWe, το μεγαλύτερο στην ηπειρωτική Ευρώπη. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το εμπορικό κέντρο Αrkaden της Ποτσντάμερ Πλατς στη Νόιε Μίτε: σε τρία επίπεδα (συνολικής έκτασης άνω των 40.000 τ.μ.) είναι γεμάτο καταστήματα και εστιατόρια.

>Τις αμέτρητες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Με τρεις όπερες, οκτώ συμφωνικές ορχήστρες, περισσότερα από 170 μουσεία και 150 θέατρα, ανεξάρτητες σκηνές και 300 γκαλερί, το Βερολίνο είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των τεχνών.