Ηπλατεία Ελευθερίας ήΜidan Τahrir φιλοξενεί το άγαλμα του Μωχάμεντ Άλι (ή Μεχμέτ Αλή) πάνω σε άλογο, αλλά τα γύρω σοκάκια της είναι αυτά που τη χαρακτηρίζουν. Στους καφενέδες ηχούν οι χτύποι από τα ντόμινο που παίζουν ακατάπαυστα οι ντόπιοι. Στις γειτονιές οσφραίνεσαι τα αρώματα από τους ναργιλέδες των αντρών και τα πατσουλιά των γυναικών. Μερικά από αυτά τα ανήλιαγα δρομάκια χώνονται μέσα στον μυστηριώδη κόσμο του σουκ (παζαριού).

Ποικιλίες λαχανικών και τροπικών φρούτων, πάγκοι με φρεσκοστυμμένους δροσιστικούς χυμούς σε πλαστικό σακουλάκι με καλαμάκι και πάγο, κουλούρια και σιροπιαστά γλυκά ανακατεύονται με καλάθια όπου βρίσκεις φτηνά ρούχα και ηλεκτρονικά, ενώ πιο κάτω όλοι σταματούν στις πολυτελείς βιτρίνες υψηλής ραπτικής.

Στα μοντέρνα και φωτεινά καφέ της πόλης τα κορίτσια- κάποια φορούν μαντίλα- απολαμβάνουν στον ναργιλέ καπνό με άρωμα μήλου. Στην οδό Ζinqat as-Sittat που λέγεται και « δίοδος των γυναικών», νέες μητέρες με τον μωρό στο μάρσιπο και τη μαντίλα στο πρόσωπο κάνουν shopping. Ιδιαίτερη εντύπωση θα σας κάνουν τα αισθησιακά, παρδαλά εσώρουχα στις βιτρίνες.