Δυνατό χαρτί της Κέρκυρας είναι και οι παραλίες της. Αμμώδεις ή με βότσαλο, απέραντες αλλά και μικροσκοπικές, κρυφές αλλά και οργανωμένες ενθουσιάζουν και ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Βγάλτε πρόγραμμα και βάλτε στοίχημα να επισκεφθείτε όσο περισσότερες μπορείτε.

Αργά ή γρήγορα θα βρείτε τον προσωπικό σας παράδεισο.

Με εύκολη πρόσβαση Γουβιά: Ιδανική λύση για αυτούς που μένουν στην πόλη και τους αρέσουν τα θαλάσσια σπορ. Όλες οι γύρω ακτές είναι αμμώδεις και δίπλα σε μια από τις καλύτερες μαρίνες της χώρας μας.

Παλαιοκαστρίτσα: Έξι όρμοι με βαθυπράσινα νερά και κατάφυτες πλαγιές. Προτιμήστε την παραλία της Αλίπας (αριστερά του κυρίου κόλπου) ή ναυλώστε βάρκα και να ανοιχτείτε προς τις γύρω σπηλιές. (τηλ. Σωματείου Λεμβούχων 6948-731.921)

Παραλία Λογκά: Αν ανήκετε στους ρομαντικούς, βρήκατε την παραλία σας, κρυμμένη κάτω από το χωριό των Περουλάδων (οι ντόπιοι τη λένε και Ηλιοβασίλεμα).

Γιαλισκάρι: Τα πεύκα ακουμπούν στη θάλασσα και κυριαρχεί το πράσινο και το γαλάζιο.

Αγία Βαρβάρα (Μάλτας): Εκτεταμένη, εντυπωσιακή, με χρυσή άμμο και φανατικούς οπαδούς.

Μυρτιώτισσα: Παλιότερα ήταν η αγαπημένη των γυμνιστών, αν και σήμερα έχουν περιοριστεί στην αριστερή πλευρά της. Λίγο βορειότερα θα δείτε το Μοναστήρι της Παναγιάς της Μυρτιώτισσας.

Δράστης: Γλυπτά βράχια και πολύ δύσκολη πρόσβαση μέσω χωματόδρομου. Ανήκει στους Περουλάδες.

Κουλούρα: Ένας από τους ωραιότερους κόλπους της Κέρκυρας, όπου συναντιούνται δύο κόσμοι: Στη μια πλευρά οι ψαράδες και εκείνοι που διαθέτουν σκάφος, στην άλλη οι οικογένειες.

Μεγάλος Χορός: Παραλία με ψιλή άμμο που αποτελεί το μυστικό των ντόπιων. Θα φτάσετε εδώ μέσω του χωριού Κρητικά.

Άγιος Γόρδιος Παλαιοχωρίου: Μια από τις πιο απομονωμένες παραλίες του νησιού. Σ΄ αυτήν θα πάτε μέσω Παλαιοχωρίου.

Αρκουδήλας: Στο νοτιότερο άκρο του νησιού, το περίφημο δάσος έχει και την αμμουδιά του. Θα περπατήσετε μέχρι εκεί είτε μέσα από το δάσος είτε από μονοπάτι που ξεκινάει απ΄ την επίσης ερημική παραλία Κάνουλα.

Με σκάφος

ΚΡΑΒΙΑ Ν 39ο 43΄43, Ε 19ο 38΄07: Απέναντι από την παραλία του Αρρίλα βρίσκεται ένα σύμπλεγμα νησιών. Στην ανατολική πλευρά της Κραβιάς (το μεγαλύτερο από τα τρία) υπάρχει μια μικρή παραλία που χωράει ελάχιστους.

ΑΦΙΩΝΑΣ Ν 39ο 42΄52,Ε 19ο 39΄27: Στο στενότερο σημείο του Ακρωτηρίου Αρρίλα, δυο πανέμορφες παραλίες σε απόσταση μερικών μέτρων. Έχουν πρόσβαση και από μονοπάτι που ξεκινάει από το χωρίο Αφιώνας (απόστασης 15 λεπτά). ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ Ν 39ο 40΄30, Ε 19ο 41΄05: Δυο μικρές, πανέμορφες παραλίες, κάτω από το ενετικό Αγγελόκαστρο. Η μικρότερη έχει βράχια (που διακρίνονται), η δεύτερη είναι μεγαλύτερη και με πιο διαυγή νερά.

ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ Ν 39ο 38΄45,Ε 19ο 44΄03: Μεγάλη παραλία, με λευκή άμμο και βότσαλο, καταγάλανα νερά και εντυπωσιακά βράχια. Τουριστικός προορισμός για τα καραβάκια που διοργανώνουν εκδρομές και μπάρμπεκιου.

ΤΖΑΜΑΡΟΥ Ν 39ο 37΄10,Ε 19ο 45΄13: Το τοπίο είναι επιβλητικό, καθώς από πάνω της στέκουν κάθετοι βράχοι.

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ν 39ο 45΄41,Ε 19ο 56΄50: Τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και προσφέρουν τη σκιά τους. Δυο παραλίες στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού με θέα το νησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα. Κατά την προσέγγισή σας θα πρέπει να προσέξετε τον ύφαλο Σέρπα και τις ξέρες του.