Στο Ρίο το καρναβάλι δεν αποτελεί μια απλή παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων, αλλά μια τεράστια γιορτή που προετοιμάζεται ένα χρόνο. Φέτος τα μέλη των σχολών σάμπα του Ρίο θα λικνιστούν και πάλι σε λάτιν ρυθμούς στην παρέλαση που θα γίνει στο Sambadrome, το στάδιο που κατασκευάστηκε το 1984 για τον σκοπό αυτό. Οι φετινές κεντρικές παρελάσεις έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου (6 από τις 13 σχολές χορού θα παρελάσουν την Κυριακή και οι υπόλοιπες 7 τη Δευτέρα). Για να παρακολουθήσετε τις παρελάσεις θα πρέπει να προμηθευτείτε εισιτήριο, σε τιμές που κυμαίνονται από 60 μέχρι 620 δολάρια. Τα περισσότερα έχουν εξαντληθεί αλλά συνήθως τα ταξιδιωτικά γραφεία που περιλαμβάνουν το Ρίο στους προορισμούς τους εξασφαλίζουν εισιτήρια από νωρίς. Οι πόρτες στο Σαμποδρόμιο ανοίγουν στις 5 το απόγευμα και η τελετή έναρξης γίνεται στις 8 το βράδυ. Η παρέλαση ξεκινά στις 9 το βράδυ και συνήθως κρατά μέχρι το ξημέρωμα. Κάθε σχολή σάμπα έχει περίπου 60 με 75 λεπτά στη διάθεσή της για να περάσει το Σαμποδρόμιο και να διεκδικήσει το πρώτο βραβείο.

info

Αν επιλέξετε εκδρομή με τα ταξιδιωτικά γραφεία, τότε πρέπει να ξέρετε πως οικονομικότεροι  προορισμοί είναι της Νίκαιας και

της Βενετίας με το κόστος ανά άτομο να κυμαίνεται ενδεικτικά από 400 ευρώ για εκδρομή με πούλμαν μέσω Πάτρας (από την οποία θα πάρετε το πλοίο για Ιταλία) έως 700 ευρώ το άτομο για απευθείας αεροπορική εκδρομή. Για ένα ταξίδι 12 ημερών στο Ρίο, το κόστος μπορεί να αγγίξει τα 1.800 με 2.000 ευρώ ανά άτομο.