«Μπαλκόνι στο Αιγαίο», στο Πολυδένδρι (24940-51.475). Ο Βασίλης και ο Απόστολος Γούλας είναι κυνηγοί. Έτσι αν αγαπάτε το κυνήγι, τηλεφωνήστε τους και θα σας ετοιμάσουν αγριογούρουνο. Η ταβέρνα είναι μεγάλη και περιποιημένη, και την προτιμούν οι ντόπιοι. Ζητήστε να σας φέρουν την τυροκαφτερή τους που τη λένε τσαμτσακούζι, σαλάχι αχνιστό, γυαλιστερές, κακαβιά, άγρια χόρτα, κρίταμο.

«Σπανός», στη Σκήτη (24940-51.566). Ψησταριά στην πλατεία του χωριού. Για αγριογούρουνο, ζαρκάδι, παϊδάκια, μπριζόλες.

«Παλαιά Σωτηρίτσα 1912»- ταβέρνα Δημηνίκου (24940-31.514,

6972-700.423).

Είναι γνωστή για τα μαγειρευτά και τα ντόπια κρέατά της και έχει ζεστή ατμόσφαιρα και καλή διακόσμηση. Θα παραγγείλετε αρνάκι στη γάστρα, κουνέλι στιφάδο, συκωταριές αρνίσιες, κολοκυθοκεφτέδες.

(Τον χειμώνα ανοίγει Σάββατο και Κυριακή). «Η Πλατεία», στο Σκλήθρο (24940-24.422). Ο ευγενέστατος κύριος Γιώργος θα σας σερβίρει λουκάνικο, τηγανιά, μπιφτέκια, παϊδάκι, πανσέτες, μπακαλιάρο σκορδαλιά, αγριογούρουνο ή ζαρκάδι.

«Ο Πηλέας», στο Ρακοπόταμο (24940-52.546).

Είναι ανοιχτή τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα και ο κύριος Κώστας θα σας φτιάξει τη στραπατσάδα του, σπετσοφάι, μυδοπίλαφο, χοιρινή τηγανιά.

«Κεραμίδι», στο Μεταξοχώρι (24940-24.030).

Καινούργιο εστιατόριο, φτιαγμένο με πέτρα και ξύλο.

Σερβίρει γουρουνόπουλο σούβλας, κατσικάκι στη γάστρα, μοσχάρι στάμνας, κόκορα κρασάτο, γίδα βραστή, κουνέλι στιφάδο και στο τέλος ραβανί, ψητό κυδώνι, χαλβά σιμιγδαλένιο. Το πρωί ανοίγει από τις 7.30

γιατί σερβίρει στους κυνηγούς σούπες (γίδα, πατσά), καφέ και ροφήματα.

«Ντόλτσε Βίτα», στην παραλία της Βελίκας (24940-51.318). Άνοιξε το ΄63 και ήταν το πρώτο στη Βελίκα. Για ψάρι, αστακομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, ουζομεζέδες.