Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Γιάννης Οικονομίδης στα ΝΕΑ: «Οι ελληνικές ταινίες άρχισαν να ξυπνούν την κοινωνία»Ο σκηνοθέτης της «Σπασμένης φλέβας» μιλάει για τον τρόπο δουλειάς του, τα πέτρινα χρόνια του ελληνικού σινεμά και τη μεγάλη τέχνη «που είναι πάντα μαύρη» Γιάννης Ζουμπουλάκης Πρώτη Δημοσιεύση:29/11/2025 19:00
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Θάνος Παπαϊωάννου: «Το πρόβλημα στο Δημόσιο δεν είναι οι γνώσεις, αλλά οι δεξιότητες»Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ μιλάει για τις επιτυχίες και τα «αγκάθια» της ανεξάρτητης Αρχής, τους διαγωνισμούς καιτο διαχρονικό όνειρο των Ελλήνων για μια θέση στο Δημόσιο Εύη Σαλτού Πρώτη Δημοσιεύση:22/11/2025 21:30
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Αγνή Μπάλτσα: «Δεν μπορείς να είσαι ερωτευμένος με τον εαυτό σου στη σκηνή»Η διάσημη μεσόφωνος μιλάει για δασκάλους και μαθητές, τη σκηνήκαι τα social media, μετά τη βράβευσή της από τα Διεθνή Βραβεία Οπερας Δημήτρης Δουλγερίδης Πρώτη Δημοσιεύση:15/11/2025 17:30
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Πέτρος Σεβαστίκογλου: «Μιλώ τέσσερις γλώσσες και καμία δεν είναι δικιά μου»Με αφορμή την τελευταία του ταινία «Κραυγές», ο σκηνοθέτης μιλάει για την προετοιμασία των ταινιών του, τη δύναμη της εικόνας και τον ηρωισμό τού να κάνεις σινεμά στην Ελλάδα σήμερα Γιάννης Ζουμπουλάκης Πρώτη Δημοσιεύση:08/11/2025 18:15
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Γιώργος Ζερβογιάννης: «Το κρασί είναι ζωντανός οργανισμός – γεννιέται, ζει, πεθαίνει»Ο βραβευμένος οινοχόος μιλάει στα «ΝΕΑ» για τα μυστικά και τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς του γιατί «η γνώση του σομελιέ είναι απαραίτητη για να κατευθύνει τον καταναλωτή» Κακή Γεωργία Πρώτη Δημοσιεύση:01/11/2025 18:32
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στα «ΝΕΑ»: «Θέλω να βγάζει κανάκεμα το φαγητό μου»Η σεφ μιλάει για την ανεξάντλητη ελληνική κουζίνα, την αίσθηση «οικονομίας» που χάσαμε και ξανάρχεται από το εξωτερικό, τα προβλήματα και τις απαιτήσεις της εστίασης - Βιρβιδάκη Ιφιγένεια Πρώτη Δημοσιεύση:26/10/2025 15:28
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Στέφανος Ντούσκος: «Το δικό μας αγώνισμα έχει πολύ κουπί και εκτός αγώνων»Ο χρυσός ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στην κωπηλασία μιλάει για τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού, τη διαφορά στις υποδομές σε σχέση με άλλες χώρες, το υψηλό κόστος και τον στόχο ενός ακόμα ολυμπιακού μεταλλίου το 2028 Γιάννης Λαμπίρης Πρώτη Δημοσιεύση:18/10/2025 17:55
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Άννα Πιρότσι: «Όταν κλείνει η αυλαία, είμαστε πάντα μόνοι»Η διάσημη ιταλίδα σοπράνο που πρωταγωνιστεί στην «Τζοκόντα» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μιλάει για τη δύναμη της όπερας και το πεπρωμένο που την οδήγησε στη Μαρία Κάλλας Διονυσία Μαρίνου Πρώτη Δημοσιεύση:12/10/2025 17:01
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Αλεξάντερ Σοκούροφ: «Εχει ενδιαφέρον να δίνεις τις δικές σου εικόνες στην Ιστορία»Ο ρώσος σκηνοθέτης μιλάει για τη σημασία των μουσείων και τη σωτηρία της τέχνης, και αποκαλύπτει τι ταινία θα ήθελε να γυρίσει για την Ελλάδα Γιάννης Ζουμπουλάκης Πρώτη Δημοσιεύση:04/10/2025 17:44
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Χριστίνα Ψαρρά: «Παιδιά πέθαιναν γιατί δεν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα»Η γενική διευθύντρια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δίνει μια σοκαριστική εικόνα της κατάστασης στη Γάζα, ενώ θυμίζει και άλλες περιοχές που μαστίζονται από πολέμους και λιμούς, από τις οποίες έχουν αποτραβηχτεί τα φώτα της κοινής γνώμης Εύη Σαλτού Πρώτη Δημοσιεύση:28/09/2025 14:17
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Εύη Νομικού για Σαντορίνη: «Το Γκραν Κάνιον της Μεσογείου» στατιστικά θα δώσει έκρηξηΗ καθηγήτρια Φυσικής Γεωγραφίας και Γεωλογικής Ωκεανογραφίας στο ΕΚΠΑ χαρακτηρίζει τη Σαντορίνη «το Γκραν Κάνιον της Μεσογείου» και μιλάει για τη συμμετοχή τηςστη διεθνή επιχείρηση πλήρους χαρτογράφησης του παγκόσμιου θαλάσσιου βυθού Ροββά Κατερίνα Πρώτη Δημοσιεύση:21/09/2025 15:04
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι σκαλοπάτι»Ο περιφερειάρχης Αττικής μιλάει για την πορεία του στον Δήμο Βύρωνα και την Περιφέρεια, τα περίπου 300 έργα που τρέχουν και το μέλλον του στην πολιτική, αποκαλύπτοντας ότι «η επόμενη θητεία θα είναι το τελευταίο μου ταξίδι στα κοινά» Εύη Σαλτού Πρώτη Δημοσιεύση:14/09/2025 16:32
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Γεράσιμος Σιάσος: «Εντυπωσιακή η υποδοχή του ΕΚΠΑ στην Κύπρο»Ο νεότερος πρύτανης στην ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μιλάει για το πρώτο παράρτημά του εκτός Ελλάδας, την κατάργηση του ασύλου και τα βήματα που έχουν γίνει για την ανακαίνιση των υποδομών του ιδρύματος Βιρβιδάκη Ιφιγένεια Πρώτη Δημοσιεύση:06/09/2025 19:21
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Γιώργος Νανούρης: «Εκπαιδεύουμε μια νέα, απαιτητική γενιά θεατών»Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός μιλάει για τη μεγάλη επιστροφή του κόσμου στο θέατρο τα τελευταία χρόνια και σχολιάζει τις σύγχρονες παρεμβάσεις στα κλασικά έργα διαχρονικών συγγραφέων Θανάσης Θ. Νιάρχος Πρώτη Δημοσιεύση:24/08/2025 16:46
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ «Τα μαθηματικά έχουν ένα σύστημα λογικής, το ΑΙ όχι»Ο ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, με κύριο αντικείμενο τα θεωρητικά μαθηματικά, εξηγεί και... απομυθοποιεί τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης Βασίλης Τσουκαλάς Πρώτη Δημοσιεύση:10/08/2025 17:22
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Νίκος Λιακόπουλος: «Η Επίδαυρος δεν σηκώνει το ψέμα και το δήθεν»Ο ιδιοκτήτης του θρυλικού Λεωνίδα στο Λυγουριό μιλάει στα «ΝΕΑ» για τη σχέση του με το θέατρο και τα «μυστικά» μιας επιτυχημένης παράστασης Ραγκούση Πέπη Πρώτη Δημοσιεύση:03/08/2025 12:41
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Εύα Στεφανή: «Στην τέχνη θέτεις ερωτήματα, δεν δίνεις απαντήσεις»Η βραβευμένη σκηνοθέτρια μιλά στα «ΝΕΑ» για τη σχέση της καλλιτεχνικής δημιουργίας με την επικαιρότητα, την πίστη στον Θεό και τον έρωτα Παπαδόπουλος Γιάννης Χ. Πρώτη Δημοσιεύση:27/07/2025 19:03
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Πωλίνα Λάμψα: «Σε κρίσιμες στιγμές πρέπει να υπάρχουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας»Η διεθνολόγος και εκτελεστική αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μιλάει για τα ελληνοτουρκικά, την Κύπρο, το Μεταναστευτικό και την άνοδο της Ακροδεξιάς Λιαλιούτη Μυρτώ Πρώτη Δημοσιεύση:12/07/2025 16:43
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Μία αριστούχος εξομολογείται στα «Νέα»: Η ψυχραιμία με οδήγησε στο άρισταΗ Δέσποινα – που πέρασε στην Ιατρική με 19.120 μόρια –και οι γονείς της μιλούν στα «ΝΕΑ» για τις αγωνίες στον δρόμο προς τις Πανελλαδικές, αλλά και την επόμενη ημέρα Βιρβιδάκη Ιφιγένεια Πρώτη Δημοσιεύση:05/07/2025 17:48
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Στέφανος Τραχανάς: «Η επιστήμη είναι βαθιά δημοκρατική»Ο κβαντικός φυσικός, συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, μιλάει για τον ορθολογισμό σε ανήσυχους καιρούς και τη σημασία των επιστημονικών και δημοκρατικών διαδικασιών Θανάσης Θ. Νιάρχος Πρώτη Δημοσιεύση:29/06/2025 16:42
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Κωνσταντίνος Μενουδάκος: «Οι Ανεξάρτητες Αρχές δεν είναι στην προτεραιότητα της πολιτείας»Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και επίτιμος πρόεδρος του ΣτΕ μιλάει για το έργο των δύο θεσμών, την κρίση στη Δικαιοσύνη και την επόμενη ημέρα Μουστάκα Μίνα Πρώτη Δημοσιεύση:22/06/2025 15:08
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Λευτέρης Πετρούνιας, Βασιλική Μιλλούση: «Το λάθος στη Λειψία και το όνειρο των 11 χρυσών»Οι δύο πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής μιλούν για τη σημασία της ψυχολογίας στο άθλημά τους, τους τραυματισμούς, την κοινή τους πορεία στη ζωή και τα όνειρα για το μέλλον 16/06/2025 08:08
Έντυπη ΈκδοσηΛευτέρης Πετρούνιας, Βασιλική ΜιλλούσηΟι δύο πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής μιλούν για τη σημασία της ψυχολογίας στο άθλημά τους, τους τραυματισμούς, την κοινή τους πορεία στη ζωή και τα όνειρα για το μέλλον Πρώτη Δημοσιεύση:14/06/2025 01:00
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Βασίλης Χριστόπουλος: «Οταν διευθύνεις όπερα είσαι σαν οδηγός της Φόρμουλα 1»Ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος μιλάει για τις ικανότητες που χρειάζεται η διεύθυνση μιας ορχήστρας, τα δυσκολότερα έργα με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπος και τα ανεκπλήρωτα μουσικά του όνειρα Γιώργος Κανελλόπουλος 08/06/2025 15:21
Έντυπη Έκδοση«Οταν διευθύνεις όπερα είσαι σαν οδηγός της Φόρμουλα 1»Ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος μιλάει για τις ικανότητες που χρειάζεται η διεύθυνση μιας ορχήστρας, τα δυσκολότερα έργα με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπος και τα ανεκπλήρωτα μουσικά του όνειρα Γιώργος Κανελλόπουλος Πρώτη Δημοσιεύση:07/06/2025 01:00
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Ρόμπιν Λέιν Φοξ: «Ο Θουκυδίδης παραμένει ένας σύγχρονός μας»Ο βρετανός ιστορικός, ειδικός στην περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μιλάει για τη στήλη κηπουρικήςπου διατηρεί επί 55 χρόνια, το σινεμά και τις τρεις τελευταίεςευχές του Δουλγερίδης Δημήτρης 01/06/2025 09:12
Έντυπη Έκδοση«Ο Θουκυδίδης παραμένει ένας σύγχρονός μας»Ο βρετανός ιστορικός, ειδικός στην περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μιλάει για τη στήλη κηπουρικήςπου διατηρεί επί 55 χρόνια, το σινεμά και τις τρεις τελευταίεςευχές του Δουλγερίδης Δημήτρης Πρώτη Δημοσιεύση:31/05/2025 01:00
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Αντώνης, οροθετικός: «Από εκεί που ήμασταν οι πιο επικίνδυνοι, φτάσαμε να γίνουμε οι πιο ακίνδυνοι»Σήμερα είναι 46 ετών και πριν από 15 χρόνια διαγνώστηκε θετικός στον HIV. Τον γνωρίσαμε μέσα από τη «Θετική Φωνή» – τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος και τον συναντήσαμε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV (19-26 Μαΐου) Κακή Γεωργία 27/05/2025 20:08
Έντυπη Έκδοση«Από εκεί που ήμασταν οι πιο επικίνδυνοι,φτάσαμε να γίνουμε οι πιο ακίνδυνοι»Σήμερα είναι 46 ετών καιπριν από 15 χρόνια διαγνώστηκε θετικός στον HIV. Τον γνωρίσαμε μέσα από τη «Θετική Φωνή» – τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος και τον συναντήσαμε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV (19-26 Μαΐου) Κακή Γεωργία Πρώτη Δημοσιεύση:24/05/2025 01:00
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Ο Εργκίν Αταμάν γευματίζει με τα ΝΕΑ: Οι Ελληνες, οι Τούρκοι και όσα ξέρει για τον... ΤελικόΛίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ στο φάιναλ φορ του Αμπου Ντάμπι, ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξηγεί στα «ΝΕΑ» γιατί του αρέσει τόσο πολύ η ζωή στην Ελλάδα, μιλάει για την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό και δίνει τη δική του πρόβλεψη για την Ευρωλίγκα 23/05/2025 07:42
Έντυπη Έκδοση«Οι Ελληνες και οι Τούρκοι έχουν πολλά κοινά»Λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ στο φάιναλ φορ του Αμπου Ντάμπι, ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξηγεί στα «ΝΕΑ» γιατί του αρέσει τόσο πολύ η ζωή στην Ελλάδα, μιλάει για την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό και δίνει τη δική του πρόβλεψη για την Ευρωλίγκα Πρώτη Δημοσιεύση:22/05/2025 01:00
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Ηλίας Τζεμπετονίδης: «Πετυχημένη όπερα κάνουν οι ευτυχισμένοι ερμηνευτές»Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος διανομών του Τεάτρο Σαν Κάρλο της Νάπολι και σύμβουλος φωνητικών διανομών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης μιλάει για τη διαδρομή του πίσω από τις κουίντες Ματθαιοπούλου Ελενα 18/05/2025 08:52
Έντυπη Έκδοση«Πετυχημένη όπερα κάνουν οι ευτυχισμένοι ερμηνευτές»Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος διανομών του Τεάτρο Σαν Κάρλο της Νάπολι και σύμβουλος φωνητικών διανομών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης μιλάει για τη διαδρομή του πίσω από τις κουίντες Ματθαιοπούλου Ελενα Πρώτη Δημοσιεύση:17/05/2025 01:00
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ «Οποιος πάει αλλού στην Ευρώπη, θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα»Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας, που εκπροσωπεί περίπου 40.000 συμπατριώτες του στη χώρα μας, μιλάει για τις ελπίδες και τις επιδιώξεις τους, αλλά και γιατα προβλήματα και τα παράπονά τους Κακή Γεωργία 11/05/2025 09:44
Έντυπη Έκδοση«Οποιος πάει αλλού στην Ευρώπη, θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα»Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας, που εκπροσωπεί περίπου 40.000 συμπατριώτες του στη χώρα μας, μιλάει για τις ελπίδες και τις επιδιώξεις τους, αλλά και γιατα προβλήματα και τα παράπονά τους Κακή Γεωργία Πρώτη Δημοσιεύση:10/05/2025 01:00
Γευματίζοντας με τα ΝΕΑ Δημήτρης Καπουράνης: «Ξέρω να διεκδικώ αλλά συχνά επιλέγω να παρατηρώ»Ο ηθοποιός μιλάειγια την επιτυχία της παράστασης «Η άλλη Θήβα», για το ισχυρό «φορτίο» της που κουβαλάει συνέχεια και παντού και για τα μελλοντικά του σχέδια Ραγκούση Πέπη 04/05/2025 08:50