Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν κανονικά στις 24 Ιουλίου».

Η χρυσή ολυμπιονίκης μας στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, που θα παραδώσει την Πέμπτη τη φλόγα στους Ιάπωνες, το σχολίασε στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media γράφοντας: «Ναι, θα γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπως έχουν προγραμματιστεί. Απλά μπορεί να είναι χωρίς θεατές, χωρίς αθλητές και προπονητές»!

Ενώ και με δηλώσεις της στο Mega προχώρησε ακόμα περισσότερο: «Είναι λίγο παράλογα και αλαζονικά τα σχόλιά τους. Και για τους αθλητές ακόμα θα ήταν καλύτερο, από την πλευρά τους, να ερχόταν ένα μήνυμα αμφιβολίας, παρά αυτή η αλαζονεία λες και είμαστε εκτός τόπου και χρόνου και όλα θα γίνουν κανονικά. Νομίζω ότι αυτό δημιουργεί μεγαλύτερο άγχος στους αθλητές. Αυτή η ιδέα ότι όλα λειτουργούν κανονικά και όλα θα πάνε καλά. Κι εμείς είμαστε εδώ χωρίς προπονήσεις και ανοιχτά στάδια. Δεν είμαι η μόνη που έχω ανεβάσει βίντεο που κάνω προπονήσεις στην παραλία και στον δρόμο. Είναι πολλά τα λεφτά, το καταλαβαίνω, όμως το να κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες στο υπερκατοικημένο Τόκιο όπου θα μένουμε σε ένα χωριό ο ένας πάνω στον άλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Δεν είναι απλά τα πράγματα», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε σχετικά με την πιθανότητα αναβολής της διοργάνωσης:

«Από τη στιγμή που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει να λέει ότι θα γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αυτό που θα τους ακυρώσει είναι όταν κάποιες από τις μεγάλες εθνικές ομάδες θα πουν ότι δεν πάμε. Κι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη ομάδα είναι της Αμερικής. Θεωρώ ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αμερικής θα πει “δεν πάμε” γιατί είναι επικίνδυνο και τότε λοιπόν θα ακυρωθούν».

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.