Viral έχει γίνει βίντεο που δείχνει ένα «κυλιόμενο σύννεφο» πάνω από μια παραλία στην Πορτογαλία. Όπως αναφέρει το Euronews, την περασμένη Κυριακή, εκατοντάδες άνθρωποι που έκαναν ηλιοθεραπεία αιφνιδιάστηκαν από ένα πυκνό σύννεφο που βγήκε από τον ωκεανό και κατευθύνθηκε προς την παραλία.
It was nuts to have experienced this rolling cloud in the north of Portugal. Felt like a tsunami out of a movie! 😂
Apparently it was 150km long, stretching from Figueira da Foz all the way up to Vila do Conde, which is close to where I was. pic.twitter.com/BOnr4knsJe
— Helder (@HelderHP) June 30, 2025
Το φαινόμενο, που ονομάζεται κυλιόμενο σύννεφο, παρατηρήθηκε σε αρκετές παραλίες κατά μήκος των πορτογαλικών ακτών.
Τα κυλιόμενα σύννεφα είναι ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο, που σχηματίζεται από την αλληλεπίδραση αερίων μαζών με αντίθετες θερμοκρασίες και θαλάσσια αύρα.
Κατά το σχετικό δημοσίευμα, «τα σύννεφα αυτά έχουν σχήμα σωλήνα και κινούνται οριζόντια. Παρά τη σαφή ομοιότητα με ένα γιγαντιαίο κύμα, το σύννεφο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τσουνάμι».
Exoplanet…
The ‘Tsunami’ cloud has reached the Portugal coastline
By Ququmbare pic.twitter.com/JGqZ0lsoqw
— Black Hole (@konstructivizm) June 30, 2025
- Π. Μαρινάκης: «H πολιτεία δεν πρόκειται να δείξει την οποιαδήποτε ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές- Ο νόμος θα εφαρμοστεί, χωρίς αστερίσκους»
- Κακοκαιρία Byron: Επιμένει και το Σάββατο – Η εξέλιξή της τις επόμενες ώρες
- Σφοδρή σύγκρουση αγροτών και αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη: Επικίνδυνοι ελιγμοί και εντάσεις στο αεροδρόμιο







