Στην αρχή χάρηκε. Ο πατέρας του Νεϊμάρ θα έδινε το ένα εκατομμύριο ευρώ για την εγγύηση. Μέχρι να κλείσουν τα ταμεία στις ισπανικές φυλακές δεν το έκανε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ντάνι Αλβες να παραμείνει φυλακισμένος. Ο Νεϊμάρ λέει ότι την έκανε τη μεταφορά και είναι πρόβλημα του δικαστηρίου να επαληθεύσει ότι πράγματι έχει γίνει και να προχωρήσει στη σύνταξη διαταγής για να ειδοποιήσει τη φυλακή Brians 2, στη Βαρκελώνη, για την απελευθέρωση του βραζιλιάνου πρώην άσου της Μπαρτσελόνα. Από την άλλη, εάν η πληρωμή δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα για να εμφανιστούν τα λεφτά. Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής θα πρέπει να περάσει το Σαββατοκύριακο στο σωφρονιστικό κέντρο.

Απών ο «άσος»

Χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα, Σιμόν Μινιολέ (τραυματίστηκε στον οπίσθιο μηριαίο), θα παραταχθεί πιθανότατα η Μπριζ στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, για την προημιτελική φάση του Europa Conference League. Θυμίζω πως ο Μινιολέ από το 2013 έως το ’19 ήταν στο ρόστερ της Λίβερπουλ, αγωνίστηκε σε πολλά ματς, άρα μιλάμε για πολύπειρο τερματοφύλακα που πρόσφατα (6/3) έκλεισε τα 36 του χρόνια.

Μεταγραφικά σενάρια

Μήνες αφότου άφησε την Πορτογαλία και την Μπενφίκα για την Αγγλία και τη Νότιγχαμ, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, κατά το «Kicker», έχει μπει στο στόχαστρο της Στουτγκάρδης. Σημειώνω εδώ ότι όπως διάβασα, σε μια άλλη γερμανική ομάδα, την Ουνιόν Βερολίνου, μπορεί να μετακομίσει ο Χρήστος Τζόλης μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που κάνει με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Και προσθέτω ότι στο Μόναχο, ο πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, επιβεβαίωσε πως ο Τσάμπι Αλόνσο είναι η νο1 επιλογή της ομάδας για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία το καλοκαίρι.

Δεν ήταν πλέον ζευγάρι

Η Αρίνα Σαμπαλένκα τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημοσίως πάνω στο θέμα του θανάτου του Κονσταντίν Κολτσόφ, έτσι μάθαμε πως ο λευκορώσος βετεράνος αθλητής του χόκεϊ επί πάγου δεν ήταν πια σύντροφος της. Είχαν χωρίσει πριν από το τραγικό συμβάν. «Ο θάνατος του Κονσταντίν είναι μια ανείπωτη τραγωδία και παρόλο που δεν ήμασταν πια μαζί, η καρδιά μου είναι ραγισμένη», έγραψε στο Instagram η Σαμπαλένκα, η οποία θα κάνει κανονικά σήμερα την πρεμιέρα της στο Μαϊάμι Οπεν απέναντι στην Μπαντόσα. Οσο για τον Κολτσόφ, νέα δημοσιεύματα αναφέρουν πως έπεσε από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του Μαϊάμι επειδή ήταν μεθυσμένος και έχασε την ισορροπία του. Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει η πρώην σύζυγός του, Γιούλια Μιχαΐλοβα.

Οι Ισπανοί μιλούν για «ντροπή»

O σάλος στο ισπανικό ποδόσφαιρο και σε όλη την Ευρώπη μετά την έφοδο των Αρχών στα γραφεία της Ομοσπονδίας συνεχίζεται. Εγινε πρωτοσέλιδο στη «Marca» με τίτλο «Ντροπιαστική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου», ενώ η Εισαγγελία ζητεί τη σύλληψη του πρώην προέδρου, Ρουμπιάλες, που όμως βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία και οι δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του στην Ισπανία. Την ίδια ώρα, ρίχνοντας μια ματιά στο μέλλον, ο Ορελιέν Τσουαμενί επιβεβαίωσε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα επιτρέψει σε κανέναν ποδοσφαιριστή της να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Βασίλισσα, να πω, έχει γίνει θέμα και για τον μηνιαίο μισθό του Κιλιάν Εμπαπέ που θα αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Στον ΠΑΟΚ κοιτούν ακόμη ψηλότερα!

Στην αυστριακή έκδοση του «Kicker» μίλησε ο Στέφαν Σβαμπ με αφορμή τη μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο άσος του Δικεφάλου έκανε λόγο για ένα «φοβερό παιχνίδι» αναφερόμενος στη ρεβάνς και δεν έκρυψε ότι στον σύλλογο υπάρχουν μεγάλα όνειρα για το Conference League. Το πρωτάθλημα είναι η καθημερινότητά μας και το να γίνουμε πρωταθλητές σε ένα πρωτάθλημα με 36 γύρους και τρεις πολύ σκληρούς ανταγωνιστές θα ήταν τεράστια επιτυχία. Αλλά το Conference League είναι πιο καυτό και αν μπορούσαμε να το κερδίσουμε, τότε θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σβαμπ που δεν έδειξε να προβληματίζεται για το ότι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας ότι «το πρωτάθλημα διαρκεί μέχρι τα μέσα Μαΐου και μέχρι τότε δεν θα ανησυχώ».

Με θέα την πλήρη λειτουργία του ΟΑΚΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο εντεταλμένος σύμβουλος και επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη στενή τους συνεργασία για την ταχύτερη και ασφαλέστερη επαναλειτουργία του ΟΑΚΑ. Στο πλαίσιο του Μνημονίου, το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΕΕ συμφώνησαν να εργάζονται από κοινού με στόχο τη λειτουργική και στατική αποκατάσταση των στεγάστρων Καλατράβα του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ, έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Θα συζητήσουν και για την επαγγελματική διαιτησία;

Εκπρόσωποι των FIFA/UEFA βρίσκονται στην Αθήνα ένεκα του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με το Καζακστάν που διεξήχθη χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ενώ εντός της ημέρας θα γνωρίσουν και τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση. Μαθαίνω, όμως, ότι το ραντεβού γίνεται και έχοντας στο νου οι δύο πλευρές τον νέο αθλητικό νόμο που προβλέπει ποινές στις ΠΑΕ από τη ΔΕΑΒ, ενώ δεν αποκλείω να γίνει κουβέντα και για την επαγγελματική διαιτησία.