Σοκ προκαλούν τα ένοχα μυστικά που έκρυβαν καλά οι τρεις γυναίκες οι οποίες βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη για την υπόθεση της δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου τον Οκτώβριο του 2022 στην περιοχή της Κυψέλης.

Οι τρεις κατηγορούμενες μετά τη σύλληψη τους οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα το πρωί.

Καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε η μήνυση του πατέρα της κοπέλας και η προκαταρκτική εξέταση που ακολούθησε και οδήγησε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά περίπτωση σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της άτυχης κοπέλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδερφή).

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία  σχηματίστηκε υπάρχει πληθώρα μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και μια προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που ρίχνει φως σε άγνωστες αρχικά πτυχές της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι έχει σχηματιστεί χωριστή δικογραφία για το θάνατο της ηλικιωμένης που φέρεται να φρόντιζε η 66χρονη σπιτονοικοκυρά και ερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου της.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η δικογραφία διαβιβάστηκε για περαιτέρω έρευνα στη 15η ανακρίτρια Παναγιωτα Πάντου  η οποία με βάση το αποδεικτικό υλικό και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα έκρινε ότι πρέπει να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης αφού οι τρεις κατηγορούμενες κρίθηκαν ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πληροφορίες, στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως οι τρεις γυναίκες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, αφού τύλιξαν το πτώμα και το πέταξαν τα σκουπίδια. Μάλιστα, γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.