Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία για μια φίρμα από το να συστήνει το μοντέλο της με τις ήδη επιτυχημένες εμπορικές περγαμηνές. Και η Volkswagen, κάνει …μπινγκο  σε μία νέα και ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία, αυτή των compact SUV επιδεικνύοντας ένα μεγάλο αριθμό πωλήσεων.

Το μικρό SUV αποδείχθηκε ότι χτύπησε φλέβα, όντας ένα μοντέλο που εισέρχεται στην καρδιά των μικρών και χαρισματών  SUV! Σήμερα συστήνεται στην αγορά με πληθώρα πλεονεκτημάτων και ένα μικρό αλλά αποδοτικό μοτέρ, που δίνει …γροθιά στην κατανάλωση καυσίμου. Στο νέο T-Cross ξεχωρίζει το σύγχρονο design, με έμφαση στην  ποιότητα κατασκευής, περισσότερες τεχνολογίες αιχμής, που συνδυάζονται με κορυφαίο εξοπλισμό.

Στην εξωτερική του εμφάνιση το T-Cross η εμπρός μάσκα δένει αρμονικά με τα σφηνοειδή φωτιστικά σώματα .

Δοκιμάζοντας στο δρόμο τη νέα έκδοση με το ξεχωριστό ντιζάιν – και τις ζάντες σε χρώμα χρυσού – διαπιστώνουμε ότι το μικρό έγινε μεγάλο σε πλεονεκτήματα, προσφέροντας γενναιόδωρους χώρους, την γνώριμη υπερυψωμένη θέση οδήγησης – όπως και οι επιβάτες κάθονται πιο ψηλά .

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του το  επανασχεδιασμένο ταμπλό, ενώ η προβολή των πληροφοριών συμβαίνει στον ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit με σύμμαχο την οθόνη του συστήματος πολυμέσων που βασίζεται στην τρίτη γενιά του.

Στο εσωτερικό του δεσπόζει η γνώριμη εικόνα των  σύγχρονων μικρών VW. Η ψηλή θέση οδήγησης, ο αέρας πάνω από τα κεφάλια και η χωροταξική διαμόρφωση με έξυπνους χώρους δίνουν αβαντάζ στον χώρο  φόρτωση των αποσκευών χάρη στα συρόμενα κατά 14 πόντους πίσω καθίσματα με δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης σε εντελώς οριζόντια θέση κατά 40:60.

Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 455 λίτρα, τιμή αρκούντως ικανοποιητική για τα δεδομένα του μοντέλου. Mε τα καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα αγγίζει τα 1281 λίτρα!

Το σαλόνι του είναι επαρκές για πέντε επιβάτες ενώ η ορατότητα προς τα έξω είναι ιδανική τόσο για τον οδηγό όσο και τους υπόλοιπους επιβάτες.

Στο ταμπλό του δεσπόζει ο  προαιρετικός ψηφιακός πίνακας οργάνων Active Info Display με τις τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις ενώ όλες οι λειτουργίες προβάλλονται στο  σύστημα πολυμέσων Composition Media διαθέτει οθόνη αφής 8” ενσωματωμένη στο κέντρο του ταμπλό.

Στο μενού μας, το νέο T-Cross διαθέτει κάτω από το καπό του έναν σπιρτόζικο κινητήρα 1 λίτρου, υπετροφοδοτούμενο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 110 ίππους. Η ισχύς του με το αμάξωμα του και το βάρος του δείχνουν να αποτελούν τη χρυσή τομή για το γερμανικό μοντέλο που αν συνδυαστεί και με το  αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, τότε η ζωή πίσω από το τιμόνι γίνεται ακόμη πιο εύκολη. Στην οικονομία καυσίμου η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 6,5 – 7 λίτρα.

Tο πρακτικό και πολυχρηστικό εσωτερικό, προσφέρει εκτός από  άπλετους χώρους, που θα ικανοποιήσουν τον οικογενειάρχη και ένα σπιρτόζικο μοτέρ.Η ροπή του είναι διαθέσιμη από τις χαμηλές στροφές στοιχείο που δίνει στο T-Cross να κινείται άνετα και στις πιο απαιτητικές διαδρομές, με ανηφόρες και πολλές στροφές! Η ξεκούραστη οδήγησης είναι αυτό που αποπνέει το μικρό SUV με το  αυτόματο κιβώτιο DSG να επικουρεί σε αυτό, προσφέροντας αρκετά ομαλές αλλαγές. Το τιμόνι …ακούει άμεσα τις εντολές του οδηγού, ενώ οι αναρτήσεις λειτουργούν περίτεχνα σε οποιοδήποτε έδαφος.

Στο νέο T-Cross φέρει πολυάριθμα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης – τόσο στάνταρ όσο και ως προαιρετικό εξοπλισμό –παραπέμπουν σε ανώτερες κατηγορίες οχημάτων με τη γκάμα του βασικού εξοπλισμού να περιλαμβάνει Front Assist και Lane Assist κ.α.

Συνολικά το VW T-Cross 1.0 PS DSG έρχεται να ταιριάξει την άνετη οδήγηση μέσα από ένα ευρύχωρο μοντέλο, με ένα χαρισματικό σε επιδόσεις μοτέρ  όπου από τα κονφόρ δεν του λείπει τίποτα.