Χαμογελαστός και χωρίς ίχνος γκρατζουνιάς ο Μαξ Φερστάπεν ποζάρει στην φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook , λίγο μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο και λίγες ώρες από το ατύχημα που είχε στο χθεσινό γκραν πρι. Ο Ολλανδός, και 23χρονος πιλότος της Red Bull κατάφερε να την γλιτώσει στο …παρα τσάκ, μιας και το σφοδρό ατύχημα του, σε μια παρατεταμένη στροφή στο γκραν πρι της Βρετανίας, σόκαρε τον κόσμο που παρακολουθούσε τον αγώνα όταν είδε το μονοθέσιο του να διαλύεται με μεγάλη ταχύτητα.

Τελικώς, ο Μαξ, πρωτοπόρος στο φετινό πρωτάθλημα, κατάφερε να βγει αλώβητος, και αυτό χάρη στα πλέον ασφαλή μονοθέσια, που αποδεικνύουν ότι, εκτός από ταχύτητες είναι και πιο ασφαλή σε σχέση με το παρελθόν αλλά και τα πιο αυστηρά μέτρα που επικρατούν στις πίστες και απορροφούν με τον ιδανικότερο τρόπο τις ενέργεια από την σύγκρουση.

Να σημειωθεί, ότι, ο Μαξ Φερστάπεν αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας και να πέσει με μεγάλη ταχύτητα στα προστατευτικά ελαστικά του αυτοκινητοδρομίου, όταν ήρθε πολύ κοντά με τον Λιούις Χάμιλτον, και παραλίγο να συγκρουστούν.

Παρόλο που ο Χάμιλτον κέρδισε τον αγώνα, και ήρθε πιο κοντά στον Φερστάπεν στην βαθμολογία  ο τελευταίος παραμένει πρώτος στην βαθμολογία με 185 βαθμούς και ο Χάμιλτον δεύτερος με 177 βαθμούς.

Μάλιστα, ο Φερστάπεν το περασμένο Σάββατο, στο πρώτο μικρό γκραν πρι των 100χλμ, αναδείχθηκε νικητής με εμφατικό τρόπο, ο οποίος κατάφερε να προσπεράσει τον Χάμιλτον, και να δει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού στο μινι γκραν πρι.