Η υπόθεση του Διονύση Αγγελάκου 41 χρόνων από την Τρίπολη, προκάλεσε σοκ, πόνο αλλά και οργή για τις ελληνικές και γερμανικές Αρχές στη Φρανκφούρτη.

Το απίστευτο μπέρδεμα των Αρχών, αποκαλύφθηκε όταν το «Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, βρέθηκε στην Τρίπολη για να αναζητήσει τον άτυχο Διονύση.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2019 ταξίδεψε αεροπορικώς για Φρανκφούρτη. Είχε ήδη βρει δουλειά σε εργοστάσιο πλαστικών, όπως είπε σε δικούς του, χωρίς όμως να τους αναφέρει τον ακριβή τόπο εργασίας του.

Μιλούσε καθημερινά με τη μητέρα του, αλλά στις 23 Φεβρουαρίου η επικοινωνία τους διακόπηκε ξαφνικά… Κανείς τότε δε γνώριζε το τραγικό τέλος του παλικαριού. Ο Διονύσης είχε βρεθεί νεκρός στην άκρη ενός ποταμού της πόλης Ντάρμσταντ κοντά στη Φρανκφούρτη.

Πάνω του βρέθηκαν τα προσωπικά του στοιχεία, γεγονός που άνοιξε το δρόμο των ερευνών της τοπικής αστυνομίας. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το ελληνικό Προξενείο Φραγκφούρτης, αλλά κανείς δεν απάντησε στις κλήσεις τους.

Μία μέρα μετά την εύρεση του πτώματος, έστειλαν e-mail στο Προξενείο, γνωστοποιώντας την αδυναμία επικοινωνίας. Αναφέρονταν στο θάνατο του Έλληνα υπηκόου Διονύση Αγγελάκου και τόνιζαν την άμεση ανάγκη για επαφή.

Κανένας από το Προξενείο δεν έψαξε να βρει τι συμβαίνει και η γερμανική αστυνομία ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπεται σε παρόμοιες υποθέσεις. Κράτησε τη σορό του άτυχου Έλληνα σε ψυγείο περίπου έξι εβδομάδες και στη συνέχεια προχώρησε στην αποτέφρωσή του.

Τραγική ειρωνεία: Η μητέρα του Διονύση εκείνες τις μέρες επισκέφτηκε την κόρη της που ζούσε στην ίδια πόλη στη Γερμανία, περιμένοντας κάποιο νέο του. Βλέποντας ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι από τη ζωή του, επέστρεψε στην Ελλάδα και δήλωσε την εξαφάνιση στο Τμήμα Τριπόλεως. Ειδοποιήθηκε η EUROPOL και για ενάμισι χρόνο η μητέρα και τα αδέλφια του Διονύση Αγγελάκου τον αναζητούσαν μάταια.

Απευθύνθηκαν στο «Τούνελ» και όταν η εκπομπή βρέθηκε στην Τρίπολη, τότε ταρακουνήθηκαν τα λιμνάζοντα ύδατα. Οι τοπικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με το ελληνικό Προξενείο για να πάρουν τον Οκτώβριο του 2020 την απάντηση πως ο Διονύσης είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια στη Γερμανία και αποτεφρώθηκε…

«Η αμέλεια του Προξενείου “έστειλε” στην αποτέφρωση τον αδελφό μου…»

Δριμύ «κατηγορώ» απευθύνει ο αδελφός του άτυχου νέου:

«Έφυγε στη Γερμανία με σκοπό να βρει κάποια δουλειά. Λίγες ημέρες αργότερα το κινητό του ήταν κλειστό και χάθηκε κάθε επικοινωνία. Οι τοπικές Αρχές έκαναν τις απαιτούμενες διαδικασίες και ενημέρωσαν το ελληνικό Προξενείο, το οποίο όμως δεν ειδοποίησε κανέναν γιατί δεν έλαβαν όπως είπαν, το email της γερμανικής αστυνομίας. Τον αναζητούσαμε και ενώ περιμέναμε να βγει η εκπομπή σας, πήραμε την απάντηση που ψάχναμε επί ενάμισι χρόνο. Έχουμε όλες τις αποδείξεις και θα κινηθούμε νομικά ενάντια του Προξενείου. Τον αποτέφρωσαν χωρίς να μας ενημερώσει κανείς και τώρα δυσκολευόμαστε να φέρουμε πίσω ότι απέμεινε από τον άνθρωπό μας.»