«Αν είσαι μ' άλλη και δεν ξεχνάς / ή αν στην πόλη μόνος γυρνάς / αν πονάς για χίλια δυο / η Νατάσα είναι εδώ». Η Νατάσα Θεοδωρίδου το 2001 τραγουδούσε το συγκεκριμένο κομμάτι - με τίτλο «Καταζητείται» - για έναν χαμένο έρωτα. Με τους ίδιους στίχους καλεί στην τηλεοπτική παρέα του Mega τους έλληνες τηλεθεατές. Η δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια ετοιμάζει αύριο μια ξεχωριστή μουσική βραδιά. Συνεχίζοντας τη σειρά των συναυλιών που καθιέρωσε το Μεγάλο Κανάλι στην περίοδο της καραντίνας, αυτήν την εβδομάδα μένουμε όλοι «Στο σπίτι με τη Νατάσα Θεοδωρίδου».

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του λαϊκού ρεπερτορίου επιχειρεί αναδρομή στη δισκογραφία της κρατώντας μελωδική συντροφιά στο κοινό της. «Μια κόκκινη γραμμή», «Εντεκα παρά», «Τις δύσκολες στιγμές», «Αν υπάρχει παράδεισος», «Φεγγάρι μου», «Σου βάζω δύσκολα», «Χαρτοπόλεμος», «Ασ' τα όλα κι έλα», «Δίπλα σε σένα», είναι μερικές μόνο από τις μεγάλες επιτυχίες του ρεπερτορίου της που επιλέχθηκαν ν' ακουστούν στην εκπομπή σε διαφορετικές εκτελέσεις.

«Στο σπίτι» η Νατάσα Θεοδωρίδου καλεί όλους τους τηλεθεατές να την ακολουθήσουν σιγοτραγουδώντας και να ενωθούν μαζί της σε μια συναυλία από απόσταση. Μαζί της, το μικρόφωνο θα μοιραστεί επίσης η μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού Πίτσα Παπαδοπούλου αλλά και ο Πέτρος Ιακωβίδης που έχει γράψει για τη Νατάσα Θεοδωρίδου αρκετές επιτυχίες. Ενας ακόμα αγαπημένος φίλος της, ο Παντελής Καναράκης, θα δώσει στη βραδιά μια διαφορετική νότα με το χιούμορ και την προσωπική επικοινωνία που έχει με την τραγουδίστρια.

Από τις συναυλίες μέσω Ιnstagram στην περίοδο της καραντίνας, έρχεστε τώρα στο Mega για να κρατήσετε μουσική παρέα σε ακόμα περισσότερο κόσμο. Τι φιλοδοξείτε να μοιραστείτε με το κοινό αυτή τη βραδιά;

Οι «συναυλίες» μέσω Ιnstagram ήταν για μένα η ομορφότερη περίοδος της καραντίνας αλλά και η ευκαιρία μου να ανταποδώσω, σε όλον τον κόσμο, την αγάπη που τόσο απλόχερα μου χάρισαν όλα αυτά τα χρόνια. Tην Παρασκευή λοιπόν στο Mega θα ταξιδεύουμε μουσικά, θα αγκαλιαστούμε, θα γίνουμε μια παρέα. Θα θυμηθούμε, θα γλεντήσουμε, θα κλάψουμε, θα χορέψουμε, θα χαμογελάσουμε.

 

Στην καριέρα σας έχετε δώσει πολλές συναυλίες, καμία σαν κι αυτή. Τι ιδιαιτερότητες κρύβει αυτή η «εμφάνιση»;

Η μαγεία αυτής της συναυλίας είναι η επαφή με τους φίλους εκείνη τη βραδιά. Θα νιώθω σαν να μπαίνω στο κάθε σπίτι ξεχωριστά και σε όλα μαζί ταυτόχρονα. Αυτό ενέχει μια σπουδαία μοναδικότητα, ειδικά αυτή την ευαίσθητη, για όλους μας, περίοδο.

Ποια τραγούδια θ' ακουστούν το βράδυ της Παρασκευής;

Θα ερμηνεύσω σχεδόν όλη μου τη δισκογραφία και οι διακυμάνσεις θα είναι αρκετές. Χαμένοι έρωτες, μεγάλες αγάπες, θύμησες, νέες περιπέτειες, νοσταλγία.

 

Στο στούντιο θα υποδεχτείτε γνωστά πρόσωπα. Τι σας δένει μαζί τους;

Ο καθένας έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Η κυρία Πίτσα Παπαδοπούλου είναι μια σπουδαία ερμηνεύτρια, μια αυθεντική λαϊκή τραγουδίστρια ψυχής και την ευχαριστώ βαθιά που θα σταθώ δίπλα της να την ακούω να τραγουδά. Ο Πέτρος Ιακωβίδης κάνει σταθερά και ανοδικά βήματα, είναι πολύ καλός τραγουδιστής και μας συνδέει μια δυνατή φιλία. Μου χάρισε το νέο μου τραγούδι και παραδόθηκα στις μελωδίες του. Τέλος, ο Παντελής Καναράκης είναι οικογένειά μου και δεν θα μπορούσε να λείπει. Το τεράστιο ταλέντο του είναι καταλυτικό σε αυτό που θα παρουσιάσουμε.

Παίρνετε τη σκυτάλη στην εκπομπή από εκλεκτούς τραγουδιστές. Ως τηλεθεάτρια πώς σας φαίνεται η πρωτοβουλία αυτή του Mega;

Το Μega κατάφερε σε μια σιωπηλή περίοδο να χαρίσει σε όλους μας ήχους χαράς, αισιοδοξίας και δύναμης. Εξάλλου η μουσική είναι η καλύτερη παρέα του ανθρώπου.

Αισθάνεστε ότι απουσιάζει γενικότερα η ελληνική μουσική από την τηλεόραση;

Καθόλου. Η τηλεόραση αγαπά τη μουσική και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν τόσες εκπομπές αυτού του είδους.

Αν είχατε τη δυνατότητα να τραβήξετε μια κόκκινη γραμμή σε κάποια απ' αυτά που ζούμε τους τελευταίους μήνες, ποιο θα διαλέγατε;

Σαφέστατα θα διάλεγα τη μοναξιά που βίωσαν οι περισσότεροι άνθρωποι και τον φόβο. Το λέω αυτό γιατί έλαβα άπειρα μηνύματα στο Instagram την εποχή των «συναυλιών» για το πόσο καλή παρέα κάναμε στην απομόνωση και τη μοναξιά τους.

Ποιο τραγούδι (δικό σας ή άλλου τραγουδιστή) θ' αφιερώνατε στους Ελληνες αυτήν την περίοδο;

Το «έχω μια αγκαλιά, για σένα την έχω». Μας έλειψε η επαφή και ίσως για αρκετό καιρό στο μέλλον θα λειτουργούμε έτσι. Είμαστε σαν λαός ζεστοί άνθρωποι και μας κακοφαίνεται η έλλειψη της επαφής, η αγκαλιά, το φιλί.

Η μουσική πώς λειτούργησε ως διέξοδος για εσάς την περίοδο της καραντίνας;

Η μουσική κυριολεκτικά με έσωσε. Για έναν ολόκληρο μήνα κάθε βράδυ ετοιμαζόμουν κανονικά για να τραγουδήσω, με τους αγαπημένους μου συναδέλφους φυσικά, για όλον τον κόσμο. Αυτό ήταν η καλύτερη παρέα για μένα. Η μουσική είναι όλη μου ζωή.

Υπηρετείτε το λαϊκό τραγούδι. Ποια στοιχεία του νομίζετε ότι το κάνουν ξεχωριστό στις καρδιές των Ελλήνων;

 

Το λαϊκό τραγούδι το αγαπώ και το υπηρετώ πιστά. Είναι ο καημός του και οι ρίζες του που με συγκινούν καθώς βέβαια είναι κι ένα μεγάλο σχολείο για όλους τους τραγουδιστές. Θα έλεγα απαραιτήτως ότι πρέπει να το μελετήσουν όλοι γιατί έχει κρυμμένους θησαυρούς. Αλλά και πολύ ωραίες αναμνήσεις μού γεννά κάθε φορά που ανατρέχω σε κλασικά λαϊκά τραγούδια. Είναι σαν ένας ανθισμένος κήπος με όλα τα χρώματα διάσπαρτα.

Ποιες είναι οι πρώτες σας αναμνήσεις από το καλό λαϊκό τραγούδι που κουβαλάτε σε όλη τη διαδρομή σας;

Καλό λαϊκό τραγούδι υπάρχει σε όλες τις εποχές, απλά αλλάζει λίγο το ηχόχρωμά του για να εναρμονίζεται με την κάθε στιγμή ώστε να απλώνεται σε περισσότερο κοινό και κυρίως στο νεανικό. Εγώ αγάπησα το λαϊκό τραγούδι ακούγοντας πολύ όλους τους σπουδαίους μας τραγουδιστές. Ακόμα τους μελετάω. Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το λαϊκό μας τραγούδι είναι η ραχοκοκαλιά του ελληνικού τραγουδιού πάνω στην οποία στηρίζονται όλα τα υπόλοιπα είδη. Αυτό από μόνο του τοποθετεί το λαϊκό τραγούδι στην κορυφή.

Ποια παρατήρηση ή κουβέντα σας έχει πει κάποιος ακροατής σας και σας έχει μείνει;

Μια κουβέντα που συχνά ακούω και πάντα με συγκινεί είναι ότι συνδυάζουν πολλοί προσωπικές τους ιστορίες με τα λόγια ενός τραγουδιού μου. Συχνά για χωρισμούς, κάτι που φυσικά βασανίζει περισσότερο τον καθένα και πιο σπάνια για ερωτευμένους που είναι όμορφο και χαρούμενο συναίσθημα. Επειδή όμως τα περισσότερα τραγούδια μου μιλούν για χωρισμό, καταλαβαίνετε ότι οι πληγωμένοι άνθρωποι είναι πιο κοντά μου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από