Δήλωση με αιχμές για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε ο Αλεξάντερ Βίννικ, γνωστός ως «Mr. Bitcoin», δια της συνηγόρου του, Ζωής Κωνσταντοπύλου.

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο καιρό ο Βίννικ κρατείται φρουρούμενος και σε πλήρη απομόνωση σ νοσοκομείο, ενώ διανύει την 28η ημέρα απεργίας πείνας.

Ο «Mr. Bitcoin» καταγγέλλει ότι υφίσταται ψυχολογικό πόλεμο, καθώς έχει να προαυλιστεί από τις 31 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, αναφέρει ότι την Πέμπτη εμποδίστηκε για 2 ώρες η είσοδος της συμβολαιογράφου του στον θάλαμό του.

Τέλος, για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει η πρόεδρος του ΣτΕ τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Βίννικ επισημαίνει ότι: «Έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους».

Είχε προηγηθεί ανάλογη ανακοίνωση και από τη συνήγορο του Βίννικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλεξάντερ Βίννικ:

«Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα, κρατούμενος παράνομα 30 μήνες στην Ελλάδα, χωρίς να κατηγορούμαι για τίποτε.

Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου.

Θέλουν το κεφάλι μου επί πίνακι, μόνο και μόνο για τις γνώσεις και τις τεχνολογικές μου ικανότητες.

Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω. Δεν μου επιτρέπουν να πάρω καθαρό αέρα, η τελευταία φορά που προαυλίστηκα, για λίγα λεπτά, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η δικηγόρος μου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μού είπε, «είναι η τελευταία σου βόλτα για την δεκαετία» και της απάντησα: «Ίσως είναι η τελευταία βόλτα της ζωής μου».

Είμαι στην 28η ημέρα απεργίας πείνας. Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου.

Σήμερα εμπόδισαν για 2 ώρες να έρθει στο θάλαμό μου συμβολαιογράφος για να ασκήσω τα δικαιώματά μου και να υπογράψω, όπως ζήτησα, πληρεξούσια για την άσκηση των δικαιωμάτων μου.

Έμαθα ότι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από όσα έκανε στην υπόθεσή μου, προτάθηκε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας.

Έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους. Τι ελπίδα έχω απέναντι σε τέτοιες εξουσίες, απέναντι στις Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας; Δυο κρατών στα οποία δεν έχω πατήσει το πόδι μου, αλλά με θέλουν στο έδαφός τους για να με χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο έναντι της χώρας μου, της Ρωσίας…

Ζητώ τη βοήθεια κάθε ανθρώπου που έχει συνείδηση. Ζητώ να παρέμβουν όσοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι ένας από εσάς…

Μην τους αφήσετε

Αλεξάντερ Βίννικ

16/1/2020»