Για τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και για όσα πρέπει να προσέχουν οι γονείς σχετικά με το θέμα μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend, o εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Γιώργος Κορμάς.

«Όσο πιο μικρό είναι ένα παιδί που ασχολείται με παιχνίδια και διαδίκτυο, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπτύξει συμπεριφορές εξάρτησης» επεσήμανε ο κ. Κορμάς.

Ως συμπτώματα εξάρτησης ανέφερε ότι «τα παιδιά μπορεί να είναι κλεισμένα στον εαυτό τους, να αδιαφορούν για το τι γίνεται, να μη κοιμούνται καλά τα βράδια, να αναπτύσσουν μια επιθετικότητα».

«Δεν πρέπει να ξενυχτούν τα παιδιά στο διαδίκτυο» τόνισε ο κ. Κορμάς συμβουλεύοντας τους γονείς να ζητούν τη βοήθεια ειδικού όταν διαπιστώνουν παράξενες συμπεριφορές.

«Οι γονείς να απευθύνονται άμεσα στους ειδικούς όταν διαπιστώνουν ότι το παιδί τους αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα».

Ακόμα, τόνισε πως «υπάρχουν φοιτητές που έχουν παρατήσει τις σπουδές τους, εξαιτίας του σερφαρίσματος στο διαδίκτυο. Η εξάρτηση στο διαδίκτυο δεν έχει ηλικίες».

«Το εκπαιδευτικό σύστημα φταίει που δεν έχει κατευθύνει τα παιδιά ώστε να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ωφέλιμο γι’ αυτά τρόπο» κατέληξε ο κ. Κορμάς.

Πηγή: Onetv.gr