Δυο υγιεινά ντιπ από δυο θρεπτικά λαχανικά το παντζάρι και το αβοκάντο, που θα βάλουν γεύση και χρώμα στο γιορτινό και όχι μόνο τραπέζι σας.

Για το χούμους από παντζάρι

Υλικά

300 γραμμάρια ψημένα παντζάρια, κομμένα σε τέταρτα

45 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και τριμμένα

45 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και κομμένα σε κομμάτια με μαχαίρι

χυμό από 1/2 λεμόνι

50 γρ. ταχίνι

λίγο κύμινο σκόνη

1  σκελίδα σκόρδο

λίγο ελαιόλαδο

λίγες σταγόνες μπαλσάμικο ξίδι, λευκό

αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με αλάτι τη γεύση αν χρειάζεται. Σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για το Χούμους με ταχίνι και αβοκάντο

Υλικά

200 γραμμάρια ρεβίθια

1 μεγάλο αβοκάντο, ώριμο

1 κουταλιά σούπας ταχίνι

χυμό απο 1/2 λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 8 ώρες. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κυβάκια. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν το μίγμα είναι πολύ πηκτό προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, μπούκοβο και νάτσος.