Μια εύκολη, θρεπτική και υγιεινή διατροφικά, αλλά και γρήγορη στην παρασκευή συνταγή για φασόλια με βλίτα και σπανάκι.

Υλικά

50 γραμμάρια ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

200 γρ. φασόλια Πρεσπών (ή γίγαντες Πρεσπών)

1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα

500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

¼ κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια, που έχουμε μουσκέψει από το προηγούμενο βράδυ, σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σκόρδο, το αφήνουμε στη φωτιά για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα φασόλια, τα οποία μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Αδειάζουμε προσεκτικά μέσα στην κατσαρόλα τα χόρτα, ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το καπάκι και περιμένουμε να πέσει λίγο ο όγκος τους. Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Θέλουμε τα χόρτα μας να μαγειρευτούν, να ανταλλάξουν αρώματα με τα όσπρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και να πάρουν ελαφρύ χρώμα από την ντομάτα. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, με παξιμάδια σπασμένα από πάνω, τριμμένη φέτα και ελαιόλαδο.