Για σήμερα είχα ήδη γράψει κάτι άλλο, αλλά έπεσε στην αντίληψή μου κάτι άλλο (ναι, ξέρω, ήταν πλήρης η αξιοποίηση του λεξιλογίου της ελληνικής γλώσσας). Κι αυτό δεν είναι άλλο (νά ‘το πάλι) από το τελευταίο βίντεο που γύρισε ο Chris Cornell, ο οποίος μας άφησε πριν από σχεδόν έναν μήνα…

Το βίντεο αυτό, με τίτλο «The Promise» –και το ομώνυμο τραγούδι –ήταν επιθυμία του Cornell να δημοσιευτεί ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, στις 20 Ιουνίου. Είχε ήδη κυκλοφορήσει ένα βίντεο με τους στίχους αλλά η τελική εκδοχή του είδε το φως μόλις χθες.

Το τραγούδι είχε γραφτεί για την ταινία με τον ίδιο τίτλο η οποία διηγείται την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου που διαδραματίζεται στην Αρμενία λίγο πριν τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Αν και αναμενόμενη, εξαιτίας του hype που δημιουργήθηκε λόγω της πολυδάπανης παραγωγής και σαφώς της θεματολογίας που άγγιζε (ακόμη υπάρχουν αρνητές της Γενοκτονίας), η ταινία πάτωσε πανηγυρικά στα box office – ορίστε, κάνουμε και το IMDB, τι άλλο θέλετε!

Το βίντεο είναι μείγμα εικόνων περιοχές που σπαραχθεί και σπαράσσονται από πολέμους και όπου έχουν διαπραχθεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, καθώς και στιγμιότυπα από επανενώσεις, διασώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Στόχος του Cornell ήταν μέσα από αυτό το μείγμα να βγαίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, επιμονής και ελπίδας.

Και έμελλε τελικά αυτό να είναι το αποχαιρετιστήριό του…