Με όλη αυτή τη βροχή είπα να βάλω και κάποιο σχετικό τραγούδι. Μετά από μια σύντομη έρευνα είδα ότι όοοολα σχεδόν που μου έρχονταν στο μυαλό ήταν μελαγχολικά. Ναι, δε λέω, ωραία η μελαγχολία αλλά όχι σήμερα. Κι εκεί που είχα (σχεδόν) καταλήξει στους Rolling Stones και το «Rain fall down» τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη.

«Doom and gloom», λοιπόν, από το «Grrr!» του 2012 – το οποίο είναι ένα greatest hits κι όχι νέο άλμπουμ. Τα μόνα νέα τραγούδια που έχει είναι το προαναφερθέν και το «One more shot».

Αν και το κανονικό βίντεο το έχει σκηνοθετήσει ο βραβευμένος Γιόνας Άκερλουντ και συμμετέχει η Νούμι Ραπάς (που υποδύθηκε και το «Κορίτσι με το τατουάζ» στην ομώνυμη ταινία – στη σουηδική βερσιόν, την πιο ορίτζιναλ κατά πολλούς) προτιμώ το lyric video που είναι πιο παιχνιδιάρικο (και επιμορφωτικό μιας και μαθαίνεις και τους στίχους – νέα μόδα αυτό πια). Προφανώς το lyric video δεν το προτιμώ μόνο εγώ, μιας και τα δυο βίντεο έχουν μεταξύ τους μια διαφορά σχεδόν 9 εκατ. «ακροάσεων».

Μικρή πληροφορία: το εισαγωγικό riff του τραγουδιού το παίζει ο Μικ Τζάγκερ, με τον Κιθ Ρίτσαρντς να δηλώνει: «Δε θα μάθαινε ποτέ να το παίζει αυτό αν δεν του το δίδασκα εγώ».