Ο μαϊντανός μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από γαρνιτούρα και να μεταμορφωθεί σε ένα υπέροχο ντιπ που αποκτά ακόμη πιο πικάντικη γεύση αν προσθέσουμε κρεμμύδι, κάππαρη και σκόρδο

Υλικά

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 2-3 φρέσκα μόνο το λευκό μέρος)

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη

½ -1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 λεμόνι, χυμός

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Στο μούλτι αλέθουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάπαρη μέχρι να γίνουν αλοιφή. Ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και το ξύδι εναλλάξ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλατοπίπερο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με λάδι και ξύδι ή αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ψημένο ψωμί και φέτες αβοκάντο ή άλλα λαχανικά.

Τιπ.

Πρόκειται για παραλλαγή μιας μαϊντανοσαλάτας που κάνουν στη Σύρο και θυμίζει πέστο, μόνο που εκεί αντί για γιαούρτι προσθέτουν 2 φλιτζάνια μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο και χτυπάνε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.